Vágólapra másolva!
Fontos pontokat szerzett Michelisz Norbert és Tassi Attila a Hungaroringen. A BRC Racing Team magyarja a 13. helyről indult az első futamon, a 10. helyen ért célba. Tassi Attila, a KCMG versenyzője a 18. helyről rajtolva a 15. helyre hozta be a Honda Civic TCR-t. 

A teljesítmény-kiegyenlítő rendszer miatt alapos hátrányban, 97,5 százalékra visszafogott motorerővel, 90 mm-es hasmagassággal és 10 kg büntetősúllyal kezdte meg a szezont a Hyundai a túraautó-világkupában, mindez pedig a hazai hőst, Michelisz Norbertet is hátrányosan érintette, nem is voltak túl nagy reményei a hungaroringi hétvégével kapcsolatban. A BRC Racing Team magyarja a 13. helyet szerezte meg az időmérőn, a verseny előtt innen csak a pontszerzést tartotta elképzelhetőnek. Igaza is lett: 10. helyen intette le a kockás zászló.

A magyaroknak mindegy, hányadik Michelisz Norbert, ugyanúgy szól a Norbi-Norbi a lelátókról Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hazai közönség előtt ünnepelhette újabb WTCR-pontját Tassi Attila is, aki a 18. helyről indulva három helyet javított, így 15. lett. A harmadik magyar, a szabadkártyásként induló Tenke Tamás 25. helyen ért célba. A versenyen egy mesteri előzést is bemutatott, úgy autózta körbe Nicky Catsburgot, ahogy azt kell: az első kanyarban belülről érkezett meg a holland mellé, majd meg is tartotta a pozícióját.

A mindössze 19 éves magyar versenyző és a rutinos Michelisz a végéig pontosan versenyzett, mindketten megtartották pozíciójukat. Michelisznek összetettben 23, Tassinak hat pontja van.

Tassi Attila gyönyörűen versenyzett Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nestor Girolami rajt-cél győzelmet szerzett, Yvan Muller lett a második, Esteban Guerrieri a harmadik.

A dobogósok: Muller (balról), Girolami és Guerrieri Fotó: Csudai Sándor - Origo

A TCR Európa-kupában is van magyar érdekeltség: Michelisz Norbert csapata, a M1RA mindkét versenyzője továbbjutott a kvalifikáció második részébe, de Luca Engstler összetörte az autóját, emiatt piros zászlóval szakították meg a versenyt. Csapattársa, Nagy Dániel az időmérő végén nyolcadik lett, így holnap az egyik versenyen a nyolcadik, a fordított rajtrácsos másik futamon pedig a harmadik helyről indulhat.

Nagy Dániel a nyolcadik helyet szerezte meg a TCR Európa-kupa időmérőjén Fotó: Csudai Sándor - Origo

A WTCR hungaroringi programja vasárnap egy újabb időmérővel, valamint két versennyel, a TCR Európa-kupáé két versennyel, a Kia Platinum Kupáé szintén két versennyel folytatódik.