Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A női pólósok megmutatták, hogy kell ezt csinálni

Tóth Ildikó
Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte az olimpiát a magyar női vízilabda-válogatott, amely 13-11- re verte Kínát.
Vágólapra másolva!

Női vízilabdatorna, B csoport, 1. forduló:
Magyarország - Kína 13-11 (2-2, 4-4, 6-3, 1-2)
a magyar gólszerzők: Czigány 4, Keszthelyi 3, Bujka 2, Takács 2, Tóth, Antal D.

"Ez a csapat érett arra, hogy dobogóra álljon. A cél pedig nem lehet más, mint a győzelem, ebből sohasem csináltunk titkot" - nyilatkozta Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Kína elleni olimpiai nyitómeccs előtt. Amit helyi idő szerint reggel 9-kor játszottak, úgyhogy a lelátót a buzdításukkal megremegtető tömegekről nem lehetett beszélni, de azért voltak kint magyarok és kínaiak is, na meg a sárgába öltözött brazilok, akik ilyenkor mindig hozzák magukkal az imádott futballklubjuk zászlaját.

Tóth Ildikó és az egész csapat elégedett lehet, fontos meccset nyertek a lányok. A képre kattintva galéria nyílik Forrás: MTI/Illyés Tibor

A csapatokat kevésbé viselte meg a korai kezdés, mint minket, egyből belecsaptak a jóba, de ez pár percig csak fel-alá úszkálásban mutatkozott meg, aztán

Takács húzott be kosarasokat idéző módon

egy szélről betett labdát. Mindez emberelőnyben történt, gyorsan kaptak egyet a kínaiak is, gyorsan be is lőtték, Ma Huan-huan volt a delikvens, akire haragudtunk is emiatt.

A kínaiak pedig a saját kapusukra lehettek morcosak, aki elfelejtette, hogy minden csapatsport egyik alapja a kommunikáció, ő pedig nem figyelt a védőjére, feleslegesen mozdult ki a kapuból, Tóth Ildikó pedig köszönte szépen a lehetőséget. Az első negyed kínai góllal zárult,

a kínai centert sikerült addig terrorizálni, hogy a vízimentők a Palatinuson már ugrottak volna kimenteni,

itt ötméteres lett a vége, és Csao be is lőtte.

Kölcsönterror visszajár. A képre kattintva galéria nyílik Forrás: MTI/Illyés Tibor

Aztán úgy éreztük magunkat, mint Bill Murray az Idétlen időkig című filmben, velünk is ugyanaz történt meg, megint ötös, megint Csao, megint gól. Szerencsére a kínai kapus is beült az időgépbe, megint szörnyű ütemben mozdult ki, amit ezúttal Bujka használt ki, lazán bepöckölte fölötte a labdát.

Ragaszkodtak hozzánk

A kínaiak azonban azt csinálták, mint hétfőn az ausztrálok a férfiakkal, egyszerűen nem akartak leszakadni,

mindig volt náluk valaki, aki megvillant,

így a félidőben 6-6 volt az állás. Külön bosszantó, hogy a hatodik góljukat Ma a dudaszó pillanatában simította be a hosszú felsőbe, pedig nagyon jól meglettünk volna nélküle.

Az meg végképp nem hiányzott, hogy a harmadik negyed elején Mej előnyből megint Kínát hozza kedvezőbb helyzetbe. A lányokat is felpaprikázta a dolog, mert olyan cunamit varázsoltak a harmadik nyolc percben a medencébe, hogy az szinte elsöpörte az ázsiaiakat.

Czigány Dóra nem spórolt a gólokkal. A képre kattintva galéria nyílik Forrás: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Összesen hat gólt lőttünk,

ezek közül négyet Czigány Dóra,

aki minden hangszeren játszott, megúszásból, emberelőnyből és akcióból is elszomorította a kapust. Az utolsó felvonás így 12-9-ről indult, és amikor a kínaiak feljöttek két gólra, nagyon vágytunk egy gólra, amely végképp megnyugtat minket. Takács emberelőnyből tett róla, hogy ne kelljen a Xanaxot keresgélni, és bár Kína még szerzett egy gólt, női csapatunk 13-11-es sikerrel kezdte a tornát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről