Vágólapra másolva!
Véget ért a korfball Európa-bajnokság, melynek ez alkalommal Budapest adott otthont. Kemény összecsapásokat, piros lapos edzőket, de mindenek előtt remek mérkőzéseket láthattunk a MAFC sportcsarnokában.

A bajnokságon nyolc nemzet csapata - a házigazdákon kívül a belga, a holland, a német, a katalán, az orosz és a nagy-britanniai alakulat - mérte össze erejét. Hogy közülük melyik két csapat a legesélyesebb, már a háromnapos csoportmérkőzéseken kirajzolódott, így a döntőbe jutottak nem okoztak nagy meglepetést a közönség számára.

Az egészen a finálé napjáig veretlen belga és holland válogatott összecsapása során azonban közülük is vesztenie kellett az egyik félnek. Most a belgák bizonyultak a gyengébbeknek, így a győztes címet a harmadik korfball Európa-bajnokságon a hollandok vihették haza.

Az esemény a magyar közönség számára azonban nagy csalódást jelentett. A házigazda magyar válogatott ugyanis nyolcból nyolcadik helyen végzett, miután a hetedik helyért való küzdelemben 21-13-ra kikapott az orosz alakulattól.

Így az összes találkozója során csupán egyszer sikerült győzelmet aratnia. Sajnos a kontinensviadalon kiderült, hogy ez a sportág Magyarországon még nem vetette meg a lábát igazán. A hollandok, a belgák és a csehek professzionális játékát nézve, nem csoda, hogy nem tudtunk ellenük jobban teljesíteni.

Egy szempontból mégis örömünkre szolgálhat az Európa-bajnokság, hiszen ezt a hazánkban még csak mostanában népszerűsödő sportágat a vártnál jóval többen kísérték figyelemmel. A Magyar Korfball Szövetség reményei szerint, ha az Európa-bajnoki címet nem sikerült is megszerezniük a mieinknek, az Eb legalább a korfball nemzetközi hírnevének válik majd hasznára.