Vágólapra másolva!
Október 21-22-én a Pataky Művelődési Központban rendezik meg az IFBB fitnesz és testépítő magyar bajnokságot. Az ob-n indul a két héttel ezelőtti barcelonai fitnesz-vb-n bronzérmet szerzett Székely Mónika, a testépítők között pedig ott lesz a "műfajt" váltott fitneszmodell-világbajnok Vargha Viola is.

A Magyar Testépítő és Fitnesz szövetség pénteki sajtótájékoztatóján köszöntötték a két héttel ezelőtti barcelonai fitnesz vb-n dicséretesen szerepelt magyar válogatott tagjait, köztük a 164 centi felettiek mezőnyében brozérmes Székely Mónikát. Kategóriájában Király Zita a 6., Kovács Nóra a 8., Szántai Dóra a 13., Erős Anita a 14. helyen végzett.

Ám lazításra a vb után sincs lehetőség, így a lányok többnyire csak "szemeztek" a sajtótájékoztatón felszolgált szendvicsekkel és salátákkal. A formát tartani kell, hiszen a hét végén népes magyar csapat utazik Bécsbe az Ausztria-kupára - a felsoroltak közül Székely, Király és Kovács is megméreti magát -, október 21-22-én pedig a Pataky Művelődési Központban rendezik meg a magyar bajnokságot.

Huber István, a hazai szövetség elnöke elmondta, hogy a kétnapos rendezvényen nemcsak a hivatásos, igazolt sportolók vehetnek részt, hanem az amatőrök. Az első napon, október 21-én, szombaton, szabadidős programot szerveznek, vasárnap pedig negyvenhat kategóriában a profik mérik össze tudásukat. A rendezők közel ötszáz indulóra számítanak. A verseny egyben válogató az október 27-30. között Csehországban sorra kerülő IFBB testépítő világbajnokságra.

Ezen a fitneszmodell világbajnok Vargha Viola ugyan biztosan nem vesz részt, de az ob-n már a testépítők között indul, november végén pedig ott lesz a szicíliai junior világbajnokságon.

"Kíváncsi vagyok, hogy modell alkattal mire lehetek képes a nagyobb izomzattal rendelkező testépítők között. S bevallom, azért is váltottam, mert három év múlva szeretnék részt venni a nem olimpiai sportágak világjátékán. A hét végén én is megyek Bécsbe, a magyar bajnokságon pedig a felnőttek és a juniorok között is indulok. A felnőtteknél egyéniben három kategóriában rendeznek versenyt, s mivel most ötvenkét és fél kilót nyomok a mérlegen, még nem döntöttem el, hogy ötvenkettőben vagy ötvenhétben próbálok szerencsét. Egyébként Tóth Józseffel párosban is indulok, s a zenés gyakorlatunkat a Boleróra adjuk elő. Egyéniben pedig a Carment választottam" - árulta el a tizenkilenc éves Vargha Viola, aki a vb-ezüstérmes Tóth Boglárkával együtt feszít a Multipower IFBB magyar bajnokság hivatalos plakátján.

Fábik Tibor