Vágólapra másolva!
Az egyaránt három pontot szerző Vincent Lecavalier és Martin St. Louis, valamint a 21 védést bemutató Nyikolaj Habibulin vezérletével a Tampa Bay nagyon simán verte a Montrealt az NHL keleti főcsoportjának elődöntőjében.

Lecavalier, aki montreali születésű, és gyerekkorában imádta a Canadienst az elmúlt tizenkét playoff meccsén nem ütött gólt, most egyből kettőt is. Méltó társa volt az alapszakaszban is villogó St. Louis, aki az első három hazai találatnál előkészítőként jeleskedett. Ne felejtkezzünk el Habibulinról sem, aki bebetonozta a kapuját, így a Fal becenévre hallgató orosz kapus negyedik kapott gól nélküli mérkőzését jegyezte a rájátszásban.

A túloldalon a Boston elleni párharcban remeklő Thedore kapust a negyedik gól után lecserélte Claude Julien, a kanadaiak edzője, így az utolsó tizenkét percben Garon állt a vendégek kapujában. A Canadiens szurkolói abban bízhatnak, hogy a kedvencek a Boston elleni első mérkőzésen is hasonló pocsék teljesítmény nyújtottak, ám a végén mégis ők jutottak tovább. A párharc második mérkőzésére hétfő hajnalban kerül sor.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Tampa Bay Lightning- Montreal Canadiens 4-0
gól:
Fedotyenko (22:52), Lecavalier (36:43, 43:49), Afanaszenkov (47:20)
az állás: 1-0 a Tampa Bay-nek

[origo]