Vágólapra másolva!
Felbontotta szerződését a Metallurg Magnyitogorszkkal Jevgenyij Malkin, aki négy nappal ezelőtt rejtélyes körülmények között szökött meg a jégkorongcsapat finnországi edzőtáborából. Az orosz tehetség tartózkodási helye azóta is ismeretlen.

A világ egyik legjobb fiatal hokisának tartott csatár vágya, hogy az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben szerepelhessen, ehhez azonban előbb fel kellett bontania a múlt héten kötött megállapodását. Az orosz törvények alapján az aláírást követő két hétben minden jogi következmény nélkül semmissé lehet tenni az ilyen és ehhez hasonló munkaszerződéseket.

Dave King, a magnyitogorszki együttes kanadai vezetőedzője jelezte: a klubvezető által "orosz kincsnek" tartott jégkorongos faxon küldte el lemondó levelét. Malkinnal kapcsolatban két tengerentúli ügynöke megjegyezte: ők tudják, Malkin hol tartózkodik, de arra vonatkozóan nem árultak el semmit, hogy esetleg már Kanadában lenne.

A 20 esztendős orosz klasszisnak az átigazolási szabályzat értelmében három héten belül kell aláírnia az amatőr játékjogát lefoglaló Pittsburgh Penguinshez, máskülönben nem léphet jégre az NHL 2006/07-es idényében.

A Metallurg elöljárói jelezték, ha Malkin elkötelezi magát a Pingvinekhez, bírósághoz fordulnak kártérítésért.