Hatalmasat fordított a Pittsburgh a csoportrangadón

Pittsburgh Steelers v Cincinnati Bengals GettyImageRank1 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL topics topix bestof toppics toppix
CINCINNATI, OH - DECEMBER 04: JuJu Smith-Schuster #19 of the Pittsburgh Steelers stands over Vontaze Burfict #55 of the Cincinnati Bengals after a hit during the second half at Paul Brown Stadium on December 4, 2017 in Cincinnati, Ohio. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL 13. fordulójának zárómérkőzésén a Pittsburgh Steelers 23-20-ra győzött a csoportrivális Cincinnati Bengals otthonában. Ezzel Mike Tomlin csapata 10-2-es mérleggel holtversenyben a bajnokság élén áll a Minnesotával, a Philadelphiával és a New Englanddel karöltve.

A Bengalsnak rendkívül fontos lett volna a győzelem, hogy versenyben maradjon a csapat a rájátszásért, ennek megfelelően nagy lendülettel kezdte a meccset, az első negyedben már 10-0-s előnyt épített ki. A Steelers gondjait tetézte, hogy eddigre elveszítette legjobb védőjét, Ryan Shaziert gerinczúzódás miatt, a linebackert merevítővel kellett levinni a pályáról az ijesztő ütközést követően.

A Bengals nem állt le, AJ Green második touchdownjával már a 17-0-s vezetés is megvolt, végül 17-3-mal mentek szünetre a felek. A folytatásban jött a már-már törvényszerű rövidzárlat a Cincinnatitől, Le'Veon Bell az év egyik legfurcsább TD-jét szerezte, miután a Bengals-játékosok gyakorlatilag beengedték a célzónába. Érdemes megnézni a 22-es William Jackson "védőmunkáját", na és persze az elmaradhatatlan Bell - Smith-Schuster koreográfiát.

Randy Bullock mezőnygólja visszaállította 10-re a különbséget, de a záró 15 percben már csak a Steelers tudott pontot szerezni, köszönhetően Antonio Brown gyönyörű elkapásának, valamint Chris Boswell két hárompontos rúgásának. Ezek közül a második győztesnek bizonyult, akárcsak egy héttel korábban a Green Bay ellen. Érdekesség, hogy a Bengals 13 büntetésből mínusz 173 yardot szedett össze, ami klubrekord és hatalmas szerepe van abban, hogy kikapott a Cincy.

A két csapat közötti utálatot JuJu Smith-Schuster ütközése erősítette tovább, aki Vontaze Burfictet iktatta ki ellentmondást nem tűrően (szabálytalanul). Burfict először volt szenvedő fél, korábban ő vadászta le a védtelen ellenfeleket, főleg a Steelers-játékosokat. Természetesen mindkét védőnek mielőbbi felépülést kívánunk.

A Steelers végül 23-20-ra győzött az utolsó másodperces mezőnygólnak köszönhetően és 10-2-es mérlegével alighanem biztos résztvevője a rájátszásnak.