Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Másfél év kihagyás után visszatér a UFC egyik legnépszerűbb harcosa

UFC 244 in New York Horizontal
Jorge Masvidal (Red) and Nate Diaz (Blue) during UFC 244 at Madison Square Garden in New York City on Saturday, November 02 (Photo by VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP)
Vágólapra másolva!
Május 15-én Houstonban a UFC 262 gálán tér vissza a ketrecbe az egyik legnépszerűbb MMA-harcos, az amerikai Nate Díaz.

Bár a Leon Edwards elleni váltósúlyú küzdelem szerződése még nincs aláírva, a vezető ketrecharcos szervezettől származó információk alapján az ESPN amerikai sportoldal már tényként közli, hogy 2019 novembere után újra ketrecbe lép Nate Díaz. A kaliforniai bunyós akkor a sokat mondó "a legfaszább faszagyerek" címért (Baddest Motherfucker) kiírt mérkőzésen Jorge Masvidaltól szenvedett vereséget.

Díazt annak ellenére imádják a szurkolók, hogy a mérlege nem kimondottan fényes, 32 MMA-meccséből 20 győzelem mellett 12-t elveszített. Azonban a bandaháborúk dúlta kaliforniai Stocktónból származó, de a bűnözéstől magát mindig távol tartó Díaz megalkuvás nélküli, szinte kivétel nélkül véfürdővel végződő bunyója a UFC egyik legeladhatóbb terméke.

Nate Díazt nem hatja meg egy kis vérveszteség Forrás: Brazil Photo Press via AFP/WILLIAM VOLCOV/Vanessa Carvalho

Nem véletlen, hogy a Conor McGregor elleni visszavágója (az első meccsen egy fojtással legyőzte a nagyszájú írt), a UFC 202 sokáig a legnagyobb bevételt hozó fizetős közvetítése volt a szervezetnek, és mai napig is csak a Habib Nurmagomedov–Conor McGregor összecsapás előzi meg a listán.

Díza ellenfele pedig az a Leon Edwards lesz, akinek legutóbbi mérkőzése csupán 19 másodpercig tartott, mert az első akciója során véletlenül belenyúlt ellenfele, Belal Muhammad szemébe, aki nem tudta folytatni a küzdelmet.

A gála főmérkőzése egyébként nem a Díaz–Edwards összecsapás lesz, hanem a Habib Nurmagomedov visszavonulásával megüresedett könnyűsúlyú trónért kiírt Michael Chandler–Charles Oliveira küzdelem lesz május 15-én a houstoni Toyota Centerben.

Mindent egy helyen az Eb-ről