Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Tom Brady NFL-rekorddal és győzelemmel tért vissza Bostonba

Tampa Bay Buccaneers v New England Patriots GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS - OCTOBER 03: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers celebrates a touchdown against the New England Patriots during the third quarter in the game at Gillette Stadium on October 03, 2021 in Foxborough, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzeti főcsoport (NFC) két még veretlen csapatának rangadóján az Arizona Cardinals meglepően simán, 37-20-ra legyőzte a Los Angeles Rams gárdáját a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) negyedik játékhetén, melyen Tom Brady visszatért Bostonba, és győzelemre vezette a Tampa Bayt korábbi együttese, a New England Patriots ellen.

A Los Angeles-i összecsapáson az eddig roppant meggyőzően játszó Rams jól kezdett, az első negyed után még 10-7-re vezetett, a folytatásban azonban támadósora nem tudta ellensúlyozni a védőegység gyengébb munkáját. A Cardinals elsősorban mozgékony irányítójának, Kyler Murraynek a kiváló játékával a második szakasz elején fordított, majd lépésről lépésre növelte előnyét, és már a negyedik negyed előtt biztossá tette sikerét.

A játékhét legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését Bostonban rendezték, ahol tavaly tavaszi távozása óta először lépett pályára Tom Brady, a helyi New England Patriotsszel hat bajnoki címet gyűjtött sztárirányító. A Tampa Bay Buccanneersszel rögtön első évében Super Bowlt nyert, 44 éves veterán nem remekelt az esős, hideg időben rendezett meccsen, de csapata így is győzni tudott 19-17-re a Bill Belichik vezetőedző irányította Pats ellen.

Brady az első negyedben egy Mike Evanshez eljuttatott 28 yardo passzal ismét történelmet írt: az előző idény végén visszavonult Drew Brees rekordját megdöntve immár övé a legtöbb passzolt yard a liga történetében. Brady végül 269 yarddal zárt, és az este után 80560 yarddal tartja a rekordot, amit a következő meccsen javíthat tovább.

Brees pedig így fogadta, hogy jó barátja elvette a rekordját:

Említést érdemel még, hogy a Buffalo Bills 40-0-ra lemosta a pályáról a Houston Texanst. A hazaiak történetük során egyszer arattak ennél nagyobb különbségű győzelmet úgy, hogy riváliusok nem szerzett pontot: 1990-ben a Cleveland Brownst verték 42-0-ra.

Dave Mills, a texasiak irányítója viszont nem csak ezért nem lesz büszke erre a meccsre: ő lett a Texans történetének első irányítója, aki egy meccsen úgy adott el négy labdát (interception), hogy közben összesen nem tudott 100 passzolt yardot összehozni.

Bezzeg a Bills irányítója, ilyen passzokat osztogatott:

Eredmény, 4. forduló:
Atlanta Falcons-Washington Football Team 30-34
Buffalo Bills-Houston Texans 40-0
Chicago Bears-Detroit Lions 24-14
Dallas Cowboys-Carolina Panthers 36-28
Miami Dolphins-Indianapolis Colts 17-27
Minnesota Vikings-Cleveland Browns 7-14
New Orleans Saints-New York Giants 21-27 - hosszabbítás után
New York Jets-Tennessee Titans 27-24 - hosszabbítás után
Philadelphia Eagles-Kansas City Chiefs 30-42
Los Angeles Rams-Arizona Cardinals 20-37
San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 21-28
Denver Broncos-Baltimore Ravens 7-23
Green Bay Packers-Pittsburgh Steelers 27-17
New England Patriots-Tampa Bay Buccanneers 17-19
csütörtökön játszották:
Cicinnati Bengals-Jacksonville Jaguars 24-21
hétfőn játsszák:
Los Angeles Chargers-Las Vegas Raiders

Mindent egy helyen az Eb-ről