Legendás NBA-sztárok kerültek be a kosárlabda Hírességek Csarnokába

Dirk Nowitzki, Dwayne Wade
SPRINGFIELD, MASSACHUSETTS - AUGUST 12: 2023 inductees Dirk Nowitzki and Dwyane Wade react on stage during the 2023 Naismith Basketball Hall of Fame Induction at Symphony Hall on August 12, 2023 in Springfield, Massachusetts. Mike Lawrie/Getty Images/AFP (Photo by Mike Lawrie / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Három legendás európai kosárlabdázó, a francia Tony Parker, a spanyol Pau Gasol és a német Dirk Nowitzki is bekerült a kosárlabda Hírességek Csarnokába.

A massachusetts-i intézmény szombaton jelentette be, hogy az NBA-bajnok játékosok mellett a San Antonio Spurs legendás vezetőedzője, a 74 éves Gregg Popovich, a szintén NBA-győztes és olimpiai bajnok Dwyane Wade, illetve az egykori kiváló játékos, jelenleg edzőként dolgozó amerikai-orosz kettős állampolgárságú Becky Hammon is tagja lett a Hall of Fame-nek.

Parker, Gasol, Nowitzki és Wade összesen 95 092 pontot szerzett az észak-amerikai profiligában, amelyben 39-szer játszottak az All Star-gálán, és összesen tízszeres bajnokok.

Popovich az öt NBA-aranygyűrűje mellett 2021-ben olimpiai aranyéremre vezette az Egyesült Államok válogatottját, míg Hammon a regnáló WNBA-bajnok Las Vegas Aces vezetőedzője.