Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A brit Anthony Joshua egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Jermaine Franklint a szombaton éjjel megrendezett nehézsúlyú profi ökölvívó címmeccsen, így a korábbi világbajnok győzelemmel tért vissza.

Ha nem is túl meggyőző, és nem éppen látványos boksszal, de végül sikerrel abszolválta a szombat éjszakai, Jermaine Franklin elleni mérkőzését a korábbi egyesített nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua. Az Oleksandr Usykkal szembeni, sorozatban elszenvedett két veresége után ismét új edzővel, az amerikai Derrick James-el a háta mögött futott neki az aktuális feladatnak a 33 éves brit bunyós. A londoni találkozó nagy részében az esélyesebb Joshua irányított ugyan, de nem tudta megtörni a gyakorta bátran támadásba lendülő, legutóbbi mérkőzésén Dillian Whyte-ot megszorongató michigani Franklint, aki korábban tetőfedőként dolgozott.

A brit orra a nyitómenettől kezdve vérzett. A korábbi kétszeres nehézsúlyú bajnok egyébként felkészültnek, de meglehetősen merevnek tűnt. Joshua első sorban az egyeneseire támaszkodott, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy egyhangú pontozásos győzelemmel (118-111, 117-111, 117-111) zárhassa a sok fogással is tarkított 12 felvonásos összecsapást.

A gongszó ellenére egymásnak esett a két ökölvívó, a biztonságiaknak és a bírónak kellett közbeavatkozni, ám végül sikerült őket szétszedni.

Joshua ugyan győzelemmel tért vissza, de nem sikerült bebizonyítania, hogy még mindig egy olyan jelentős erőt képviselne, akivel számolni kell.

Mindent egy helyen az Eb-ről