Vágólapra másolva!
Döbbenetes hangvételű közleményt jelentetett meg a közösségi médiában a KSC Szekszárd NB I-es kosárlabdacsapat ügyvezetője, aki szerint nincs más megoldás, mint az, hogy a csapatot el kell költöztetnie a városból.

Az ügy hátterében az állt, hogy a városi közgyúlés azt szeretné elérni, hogy az ingyenes használattól tekintsenek el. A díjakat részletesen ki fogják dolgozni, nem piaci áron, hanem igazságosan fogják meghatározni, hogy ki mennyit fizet.

Magyarul: a KSC Szekszárdnak ezek után fizetnie kell a teremhasználatért.

Végleges döntés még nem született a szerződés formátumáról, s a díjakról, várhatóan a január végi közgyűlés dönt erről, és még nem kezdték meg a szerződéskötéseket. Még nekik is pontosítani kell adatokat, de előzetes számítás szerint egy órai működés 19 ezer 900 forintot kóstál.

A KSC Szekszárd borzalmas helyzetbe került Forrás: FIBA

Az ülésen tájékoztatást adtak a szekszárdi sportközpont létesítményeinek használatával kapcsolatban, amelyre meghívót kaptak a város sportegyesületeinek, szakosztályainak vezetői, s gyakorlatilag ők tartottak tájékoztatót.

Az ülés után Szabó Gergő, a KSC ügyvezető igazgatója a következő közleményt adta ki:

Bejelentés felnőtt csapatunk jövőjéről
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy a Szekszárd Közgyűlése részéről klubunk felé mutatott, ellenségesnek tekinthető, munkánkat ellehetetlenítő lépések okán kénytelenek voltunk megkezdeni az előkészületeket a felnőtt csapatunk tevékenységének, hazai mérkőzéseinek más városba költöztetése érdekében. Ugyanis a képviselő-testületi ülésen született döntés a városi sportcsarnok használata vonatkozásában kilátástalan helyzetbe sodor bennünket.
Köszönetet mondunk önkormányzatunk azon képviselőinek, akik támogatást tanúsítottak irányunkba. Sajnálatos módon kisebbségben maradtak a jövőnket érintő szavazások alkalmával.
Kérjük szurkolóink megértő támogatását a jövőben is, mert csapatunk nélkülük nem érheti el a lehető legjobb eredményt ezután sem.
A költözés lezárásáig az ügyben további nyilatkozatot semmilyen fórumon nem kívánunk tenni.
Hajrá KSC!
Szabó Gergő
ügyvezető elnök