Vágólapra másolva!

Törökbálinton nyomoznak a kerékpárosok

Sok hobbikerékpáros várja már izgatottan a vasárnapot. Készülnek a nem mindennapi játékra, a kerékpáros labirintus útvesztőibe, ahol a logika, a tájékozódási képesség többet nyom a latba, mint a szélsebes száguldozás. Ez az a kihívás, ahol még a pályát is a versenyzőnek kell megtalálnia.


A játék lényege, hogy az adott városrészben a helység érdekes és eldugott pontjait érintve a körülbelül 15 kilométeres távot 3-4 óra alatt teljesítsék a résztvevők. No, ez még nem is lenne kihívás, ha a szervezők nem tennének fel lépten-nyomon keresztkérdéseket, nem kellene fényképrészleteket és ellenőrzőpontokat keresgélniük a résztvevőknek, és persze ha a rendelkezésre álló térkép is könnyedén olvasható lenne. Az útvonal helyett azonban itinerek kusza sokasága várja a kerékpáros "nyomozókat". Aggodalomra azonban semmi ok, olyan még soha nem fordult elő, hogy valaki ne tudjon - hosszabb-rövidebb idő alatt - eligazodni a térképen, vagy valaki ne érne célba, netán elveszne. Akinek még ez sem elég kihívás, jó, ha tudja, a célban még egy ügyességi pályát is teljesíteniük kell a csapatkapitányoknak és az egyéni versenyzőknek, hogy értékelhető legyen teljesítményük.

Kerékpárral a Földközi-tenger körül/sport/x-mag/20030227kerekparral.html

Az idei év első tekergő-mezőnye vasárnap, 30-án Törökbálintról a Baross utca és a József Attila utca sarkán található közért parkolójából rajtol délelőtt 10 órakor. Rajtszámok a helyszínen 9 órától 500 forint ellenében, nyugdíjasoknak és diákoknak 250 forint ellenében válthatók. Nevezni egyénileg 16 éves kor felett, két-háromfős csapatokban (ahol minden tag minimum 12 éves), illetve családilag (minimum egy 12 év alatti gyermek és maximum öt fő részvételével) lehet. A szervezők külön felhívják a figyelmet, íróeszközt mindenki hozzon magával! A verseny ideje alatt a KRESZ szabályainak betartása kötelező, a fejvédő használata pedig ajánlott.

További információ Csengeri Attilától a (20) 417-9626-os, Csengeri Zsolttól a (20) 525-8157-es telefonszámon kapható.