Vágólapra másolva!
Az NBA-címvédő San Antonio Tim Duncan vezérletével valósággal kiütötte az Orlando Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. Duncan 26 pontot szórt, 12 lepattanót szedett le és öt dobást is blokkolt, míg Tony Parker 20 ponttal és 7 gólpasszal járult hozzá a 110-85-ös idegenbeli sikerhez, amely a Spurs negyedik zsinórban elért győzelme.

A cserepadról beállt Robert Horry 18 pontot dobott, míg a Magic legjobbja Jameer Nelson volt 20 egységgel, DeShawn Stevenson pedig 15 pontot ért el 7 lepattanó mellett, ez azonban kevésnek bizonyult, s így az Orlando négy játéknap óta nyeretlen. Érdekesség, hogy a szünetben még 46-46 volt az állás, majd a harmadik negyedben 31-15-re győzött a címvédő, így az utolsó játékrész már csak formalitás volt.

Chicagóban Dirk Nowitzki volt a "király", miután 35 pontot szórt a Bullsnak, nagyban hozzájárulván ezzel a Dallas 102-94-es diadalához. A Mavericks a két gárda utóbbi 15 találkozójából 14-edszer nyert. A Chicago egyik vezéregyénisége, Kirk Hinrich már az első negyedben harcképtelenné vált, miután elájult Nowitzki vétlen könyökösétől.

Elton Brand 37 ponttal vette ki a részét a Los Angeles Clippers sikeréből a Miami ellen, amelyben Dwyane Wade 29 pontig jutott, míg a centersztár Shaquille O'Neal továbbra is sérült.

Eredmények:
Orlando Magic - San Antonio Spurs 85-110
Chicago Bulls - Dallas Mavericks 94-102
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 77-91
Los Angeles Clippers - Miami Heat 99-89

[origo] / (MTI)