Társoldalunk:

Két évre kitiltották a Celtics meccseiről a Warriors-sztárt sértegető drukkert

2019.03.29. 22:48

Az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics csapata a következő szezon végéig kitiltotta saját csarnokából azt a szurkolót, aki rasszista jelzőkkel sértegette a Golden State Warriors sztárját, DeMarcus Cousinst.

Cousins január 26-án érte a verbális támadás a bostoni TD Gardenben, amikor a Warriors ott lépett pályára. A center azonnal jelezte az esetet a ligának, a Celtic pedig ugyancsak rögtön vizsgálatot indított. Miután az elkövetőt sikerült azonosítani, a büntetést is gyorsan meghozták: a következő szezon végéig nem teheti be a lábát a TD Gardenben rendezett NBA-mérkőzésekre. Ha a büntetés letelte után újra szájára venné bármelyik játékost, edzőt, vagy stábtagot, úgy élete végéig szóló eltiltásra számíthat, írja a Yahoo Sports

DeMarcus Cousins nem hagyta annyiban a sértő szavakatForrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

"Általában niggernek neveznek, és egy csomószor előfordul a meccsek során. Jeleztem a ligának, de a pályán muszáj vagyok csendben maradni, különben azonnal megbüntetnének" – mondta Cousins, aki elárulta, hogy a legrosszabb sora Sacramentóban van, ahol pedig játékosként is megfordult a Kings színeiben.

Nagyobb nyilvánosságot kapott, amikor az Oklahoma City Thunder sztárja, Russel Westbrook került összetűzésbe egy Utah Jazz-drukkerrel Salt Lake Cityben. Ő is azt állította, hogy a szurkoló  rasszista jelzőkkel szidalmazta, amiből a családjának is kijutott. Ebben az ügyben még szigorúbb büntetést született: a Jazz örökre kitoltotta a kötözködő drukkert a saját csarnokából.