Vágólapra másolva!
A WNBA történetének egyik legnagyobb botránya után hat játékosra vár eltiltás, köztük az olimpiai bajnok, Brittney Grinerre is, aki, bár már megbánta, hogy verekedett, de a döntéstől teszi függővé a jövőjét az amerikai női kosárlabdaligában. Addig is szép csendben megfenyegette a liga döntéshozóit.

A Phoenix Mercury klasszisa, Brittney Griner az egyike azoknak, akikre büntetés várhat, miután hatalmas botrány tört ki magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Dallas Wings elleni mérkőzésen.

A WNBA egyik legnagyobb sztárja – akinek meccsenként 20 pontos átlaga van –, a hatszoros All Star-játékos világossá tette, hogy

nagyban befolyásolni fogja a jövőjét, hogy milyen döntés születik a zöld asztalnál.

„Hogyan lehetne egy olyan bajnokságban harcolni, amely nem védi meg a játékosokat? Nem a pénzért játszok itt, mert

– mondta Girner a USA Todaynek, aki a legjobban kereső közé tartozik, ugyanis megkapja a bajnoki maximumot, ami 115 000 dollár.

Viszont a WNBA szezonon kívül az orosz UMMC Jekatyerinburg együttesénél hétszámjegyű összeget keres.

Girner egyébként a hetedik idényét kezdte meg, és mint elárulta, csak azért van még mindig a WNBA-ben, mert a Mercury számára már szerelem. Ezért is döntött úgy idáig, hogy nem csak Oroszországban kosárlabdázik, pedig erre is lenne lehetősége.

Brittney Griner a WNBA döntésétől tette függővé a jövőjét Forrás: usatoday.com

„Én is csak ember vagyok. Ráadásul felnőtt, így

"Apám katonaként szolgált, kemény nevelésben volt részem. Megtanultam, mit kell tennem, ha valaki hátulról rám támad. Csak remélni tudom, hogy nem függesztenek fel hosszú időre" – tette hozzá a 28 éves klasszis.

Brittney Grinert 2015-ben egyszer már eltiltották hét meccsre, miután összeverekedett az akkori házastársával, Glory Johnsonnal. Most mindenki a liga döntését várja, amely ha súlyos lesz, akkor könnyen előfordulhat, hogy az egyik legnagyobb sztár többet nem lép pályára a WNBA-ben.

Grinerről írt portrénkat itt olvashatja el.

Öngyilkos akart lenni, majd megkéselték, ma ő a világ legjobb játékosa

Akik nézték a női kosárlabda Euroliga soproni négyes döntőjét, azoknak feltűnhetett a címvédő és későbbi győztes orosz Jekatyerinburgban egy olyan játékos, aki még a kosarasmezőnyből is kimagaslik. Sőt, 206 centije az NBA átlagmagasságánál is több. Viszont amellett, hogy mindenki fölé tornyosul, iszonyatosan jó játékos.