Társoldalunk:

222 millió forintnyi büntetést osztott ki az NFL a clevelandi tömegverekedés után

2019.11.24. 13:36

A két klub mellett összesen 31 játékost büntetett meg a porfi amerikafutball-liga a 11. játékhéten rendezett Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers mérkőzés végén kitört tömegverekedés után.

Mint emlékezetes, a hazai csapat egyik játékosa, Myles Garrett letépve az ellenfél irányítójának sisakját, saját fejdéjővel esett neki a Steelers irányítójának, Mason Rudolph-nak, amiből azonnal hatalmas tömegverekedés bontakozott ki.

A történtek mindenkit felháborítottak, és egy héttel később meg is született a példás büntetés: az NFL a két klub mellett összesen 31 játékost büntett meg, az érintetteknek nem kevesebb mint 732 422 dollárt, azaz mintegy 222,5 millió forintot kell befizetnie.

A Browns és a Steelers egyaránt 250-250 ezer dollárt fizet a ligának. A játékosok közül érdekes módon éppen Rudolph kapta a legnagyobb, 50 ezer dolláros büntetést, míg a határozatlan időre felfüggesztett Garrettnek 45 623 dollárt kell befizetnie. 

A többnyire 3507 dollárban megállapított büntetések közül kiemelkedeik még a pittsburgh-i Maurkice Pouncey 35 096 dolláros tétele, aki két meccses eltiltást is kapott (amit három találkozóról mérsékeltek kettőre). A legolcsóbban az egy meccsre eltiltott Larry Ogunjobi (Browns) úszta meg, akinek eltörölték a 10 527 dolláros büntetését.

A bunyók miatt kiosztott büntetések mellett a liga a mérkőzésen történt durva szabálytalanságok miatt három hátékosra további, összesen mintegy 80 ezer dolláros büntetést rótt ki.

December 1-jén a két csapat újra megmérkőzik egymással, ezúttal Pittsburgh-ben. Érdemes lesz résen lenni.