Társoldalunk:

Trágár mozdulat került az NBA-sztár 30 milliós bajnoki gyűrűjére

2019.12.14. 11:34

Szerdán Torontóban átvette az előző idény bajnoki címéért járó, gyémántokkal gazdagon kirakott aranygyűrűjét Kawhi Leonard. Nem sokkal később ő maga árulta el, hogy egy meglehetősen rendhagyó ábra is került a gyűrűre, illetve a gyűrűbe.

Leonard egyetlen szezont, az előzőt töltötte a kanadai csapatnál, de vezérletével a Raptors feljutott a csúcsra, megsem állt egészen a bajnoki címig, ő pedig második bajnoki címe mellé a második alkalommal is bezsebelte a döntő legjobbjának járó MVP-címet. Érthető, hogy nagy örömmel fogadták, amikor új csapatával a Los Angeles Cippersszel a városba érkezett, és végre átvehette a bajnoki gyűrűjét, ami így néz ki közelről: 

És kívülről, ugyanis a belső részén, amit a videóban nem látunk, szintén van egy gravírozott motívum, méghozzá egy feltartott középső ujj, ami világszerte ugyanazt az egyezményes gondolatot fogalmazza meg, amit talán le sem kell írnunk... 

A ligaszerte csak "Fun Guy"-nak, azaz "Vicces Srác"-nak hívott Leonard a félreértések elkerülése végett gyorsan tisztázta, hogy mi vezette, amikor arra kérte az ékszerészt, hogy gravírozza a nagyjából 100-150 ezer dollár (kb. 22,5-33,5 millió forint) értékű ékszerbe azt a bizonyos jelet.

"Ez csak nekem szól, hogy ne felejtsem el, melyik ujjamra kell húznom a gyűrűt" – mondta Leonard, akinek az első, 2014-ben a Spursszel nyert gyűrűje a mutatóujjára való, ez pedig értelemszerűen a középsőre.