Olimpiai érmes gyorskorcsolyázóval tér vissza a Miami baseballcsapata

Short Track US Single Distance Championships - 500m GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Falling Watching USA Utah Winter Sport SPEED SKATING ADULT Men Sports Race Kearns 500 Meter Short Track Speed Skating Men's Short Track Speed Skating Final Round Utah Oly
Eddy Alvarez átnyergelt a baseballpályára
Vágólapra másolva!
Másfél hét kényszerszünet után 18 új játékossal, köztük a 2014-es téli olimpia egyik ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázójával a keretében tért vissza a Miami Marlins a tengerentúli profi baseball-liga (MLB) küzdelmeibe.

A floridai együttes július 26. óta nem játszott, miután a Philadelphia vendégeként játszott hárommérkőzéses sorozatuk végén 18 játékosának koronavírustesztje lett pozitív.
Az érintett sportolók azóta sem bevethetők, így a Marlins kénytelen volt feltölteni a 30-as keretét, hogy folytatni tudja a bajnokságot. A 18 új játékos közül hetet az elmúlt napokban igazolt a klub más csapatoktól, míg 11-et saját utánpótlás-rendszeréből, illetve alsóbb ligás együtteseitől szerződtetett a nagycsapatához.

Eddy Alvarez átnyergelt a baseballpályára Forrás: AFP/2013 Getty Images/George Frey

Az új szerzemények között van a miami születésű, 30 éves Eddy Alvarez, aki rövidpályás gyorskorcsolyázóként kiemelkedő sikereket ért el, junior világbajnokságot nyert, majd a 2014-es szocsi téli olimpián az amerikai férfi váltóval ezüstérmet nyert.
A korcsolyázás miatt hosszú éveken át súlyos térdsérüléssel küszködő Alvarez már az olimpia előtt is komolyan foglalkozott a baseball-lal, utána pedig már csak arra koncentrált.

A Chicago White Sox szinte azonnal szerződtette, ám csak alsóbb ligába, tavaly pedig a Marlins adott neki lehetőséget, hogy kisebb csapataiban bizonyítson.

A mostani rendkívüli helyzetben Alvarez felkerült a Marlinsba, arra viszont még várni kell, hogy bemutatkozzon az MLB-ben, mivel a keddi meccsen nem került pályára.
A Miami felforgatott kerete ellenére 4-0-ra megnyerte a Baltimore Orioles vendégeként vívott keddi mérkőzését, így 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll.