Tom Brady hetedik bajnoki gyűrűjével még nincs a legjobbak között a tengerentúlon

Super Bowl LV GettyImageRank1 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL bestof topix
Tom Brady már az első szezonjában történelmet írt a floridai csapattal
Vágólapra másolva!
Tom Brady pályafutása tizedik Super Bowl-szereplését tudhatja maga mögött, és most tovább növelte a rekordját: már hét bajnoki aranygyűrűnél tart. A 43 éves irányítón kívűl a legnépszerűbb amerikai bajnokságokban vannak még sportolók, akik rekordokat tartanak fenn a bajnoki gyűrűk számát tekintve.

Tom Brady már a hetedik NFL-döntőjét nyerte meg. Volt edzője, Bill Belichick ötször nyert bajnoki címet a New England Patriots edzőjeként, és kétszer a New York Giants védelmi koordinátoraként. Neal Dahlen négyszer nyert gyűrűt a San Francisco 49ers játékosaként, és kétszer a Denver Broncos csapatmenedzsereként - derül ki a CBSNewyork oldaláról.

Tom Brady a hetedik bajnoki gyűrűjét szerezte meg Forrás: AFP/2021 Getty Images/Mike Ehrmann

Az amerikai profi baseball-liga (MLB) egykori sztárjátékosának,

Yogi Berrának 13 bajnoki gyűrűje van. 18 szezonban játszott a Bronx Bombers csapatában (New York Yankees beceneve), és 10 bajnoki címet szerzett velük.

Az edzői stáb tagjaként sikerült még hármat összeszedni a 1969-ben a Mets, 1977-ben és 1978-ban a Yankees csapatával. Joe DiMaggio, Bella csapattársa kilenc gyűrűt szerzett.

LeBron James a Cleveland csapatával is szerzett bajnoki gyűrűt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ezra Shaw

Az NBA-ben

Bill Russell az abszolút csúcstartó 13 bajnoki gyűrűjével. 13 szezont játszott a Boston Celtics legendás játékosa, és sorozatban nyolc bajnokságot nyert 1959 és 1966 között.

Russell két egyetemi bajnokságot is nyert a karrierje alatt. Csapattársa, Sam Jones tíz gyűrűt nyert. Érdekesség,

hogy Robert Horry hét bajnoki címével többet nyert, mint a minden idők legjobbjaként emlegetett Michael Jordan,

aki hat bajnoki címet nyert a Chicago Bulls csapatával.

Az amerikai profi jégkorongligában (NHL) Henri Richard 11 bajnoki gyűrűt nyert a Montreal Canadiens csapatával. 1956 és 1960 között mind az öt szezonban megnyerte a Stanley-kupát a csapatával.