Társoldalunk:

A UFC-bajnok verekedni akar az állatkínzó focistával

2022.02.09. 12:10

A korábbi UFC-bajnok, a lengyel Jan Blachowicz szívesen verekedne a West Ham United francia válogatott focistájával, Kurt Zoumával, akiről kikerült egy videó a közösségi oldalakra, amin látható, hogy belerúg a macskájába.

Zoumáról kikerült videón látható, hogy a francia focista előbb belerúg a macskájába, majd felpofozza, végül pedig egy cipőt hajít a menekülni próbáló védtelen állat felé. Az eset után Zouma rengeteg támadást kapott a közösségi oldalakon, és a klubja, a West Ham United is össztűz alá került, ugyanis az állatot bántalmazó Zoumát nem tették ki a keretből, hanem kedd este végigjátszott a Watford ellen 1-0-ra megnyert meccset.

Jan Blachowicz, a korábbi félnehézsúlyú UFC-bajnok is felháborodott a videót látván, és üzent is a francia válogatott focistának.

Ha olyan kemény vagy, te kis anyab@szó, próbálj meg engem megrúgni. Micsoda egy szarházi. Nincs tolerancia az állatkínzással szemben" – írta a lengyel harcos a közösségi oldalán.

Kedden még arról szóltak a hírek, hogy Zoumával szemben nem indul eljárás, azonban az essexi rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet, amely felháborodást keltett a szurkolók és a játékosok körében is.

Jan Blachowicz szívesen megverekedne Kurt ZoumávalForrás: AFP

Az eset után persze Zouma azonnal bocsánatért esedezett, állítása szerint ez volt az első és az utolsó alkalom, amikor bántalmazta a macskáját.

"Szeretnék bocsánatot kérni a tetteimért. Nincs mentség a viselkedésemre, amit őszintén sajnálok. Szeretném azt is elmondani, hogy mennyire mélyen sajnálom azokat, akiket a videó felzaklatott. Szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy a két macskánk tökéletesen jól van és egészségesek. Az egész családunk szereti és becsüli őket, ez egy elszigetelt eset volt, amely nem fog még egyszer előfordulni" - mondta Zouma, akit a klubja, a West Ham United is megbüntetett, de annyira azért nem, hogy ne léphessen pályára a Watford elleni meccsen.