Kikapott a Boston és már nem keleti első az NBA-ben

Minnesota Timberwolves v Boston Celtics GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
BOSTON, MA- MARCH 27: Robert Williams III #44 of the Boston Celtics walks onto the court prior to the start of the game against the Minnesota Timberwolves at TD Garden on March 27, 2022 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kathryn Riley/ Getty Images/AFP (Photo by Kathryn Riley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Boston hosszabbítás után kikapott Torontóban, így egy nap után lecsúszott a keleti főcsoport éléről az észak-amerikai kosárlabdaligában.

A sorozatban hat győzelem után alulmaradt Celtics 47/29-re rontotta győzelmi mérlegét, ezzel rögtön a negyedik helyre esett vissza a rendkívül kiélezett keleti élbolyban. A kanadaiaknál Pascal Siakam 40 pontos karriercsúccsal rukkolt elő.

Az előző listavezető, a Miami (48/28) könnyedén verte a vendég Sacramentót, ezzel újra a konferencia élére ugrott. A mezőny sűrűségét jól mutatja, hogy a Miami és a Boston között a címvédő Milwaukee és a Philadelphia is 46/28-cal áll.

Az előző szezon legjobbjává választott Nikola Jokic 26 ponttal, 19 lepattanóval és 11 gólpasszal vezette sikerre Denvert Charlotte-ban. A szerb sztár idénybeli 19. tripla dupláját produkálta.

A nyugati második Memphis igazi presztízscsatában biztosította be pozícióját, miután 28 ponttal megverte a harmadik Golden State-et. A Grizzlies utóbbi 10 meccséből csak egyet vesztett el. A Warriors ászai közül Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green és Otto Porter Jr. is hiányzott sérülés miatt.

A San Antonio főként Dejounte Murray 33 pontjával gyűrte le a texasi rivális Houstont, és sorozatban negyedik diadalával közelebb került az utolsó, 10. selejtezős helyezést érő pozícióhoz a nyugati főcsoportban.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Denver Nuggets 109-113
Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 107-101
Indiana Pacers-Atlanta Hawks 123-132
Miami Heat-Sacramento Kings 123-100
New York Knicks-Chicago Bulls 109-104
Toronto Raptors-Boston Celtics 115-112 - hosszabbítás után
Houston Rockets-San Antonio Spurs 120-123
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 123-95
Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 131-134 - hosszabbítás után