Vágólapra másolva!
A Michigan State egykori sztárkosarasát, korábban az NBA-ben is játszó Adreian Payne-t hétfőn kora reggel lelőtték Orlandóban.

A 31 éves kosárlabdázót az eset után kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A helyi hatóságok a lövöldözés után egy Lawrence Dority nevű férfit tartóztattak le.

Payne-t az NBA-ben szereplő Atlanta Hawks a 15. helyen választotta ki a 2014-es NBA-drafton. A 208 centis játékos négy szezont játszott az NBA-ben, megfordult az Atlanta Hawks, a Minnesota Timberwolves és az Orlando Magic csapatainál is.

Adreian Payne óriási tehetség volt a Michigan State csapatában Forrás: Getty Images via AFP/2014 Getty Images/Gregory Shamus

2018-ban az Orlando lemondott róla, miután az ESPN Outside The Lines című műsorának riportjában megemlítették, hogy 2010-ben a Michigan Egyetemen állítólag szexuális zaklatásban vett részt, de az ügyben végül nem emeltek vádat.

Ezt követően Payne soha többé nem játszott az NBA-ben, karrierje utolsó éveit a tengerentúlon töltötte, Görögországban és Franciaországban is nyert bajnoki címet.

Tavaly szeptemberben Payne a Twitteren jelentette be, hogy szünetet tart a kosárlabdázásban, mert négyéves fiának, Amarinak agyi beavatkozáson kellett átesnie.