10 millió dollárra büntették a kosárcsapat nőgyűlölő, rasszista tulajdonosát

Los Angeles Lakers v Phoenix Suns, Game 3 NBA playoffs game 3 GettyImageRank2 Robert Sarver Penny Sarver Vertical BASKETBALL
A Suns tulajdonosa, Robert Sarver gyakran a feleségével, Pennyvel nézte a meccseket
Vágólapra másolva!
Egyéves eltiltást és 10 millió dolláros bírságot kapott Robert Sarver, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Phoenix Suns és a női ligában (WNBA) szereplő Phoenix Mercury tulajdonosa többek között "munkahelyi kötelességszegés" miatt.

Az NBA az egy évig tartó vizsgálat alapján bizonyítottnak találta, hogy Sarver a közel két évtizedes hivatali ideje alatt rasszista és nőgyűlölő módon viselkedett az alkalmazottjaival, és gyakran teremtett ellenséges munkahelyi légkört. Ezeket korábbi munkavállalók beszámolói is megerősítették.

A Suns tulajdonosa, Robert Sarver gyakran a feleségével, Pennyvel nézte a meccseket Forrás: Getty Images via AFP/2010 Getty Images/Ronald Martinez

Sarver a következő egy esztendőben nem lehet jelen egyetlen NBA- és WNBA-létesítményben, irodában, arénában vagy edzőközpontban sem.

Nem vehet részt egyetlen NBA és WNBA eseményen és mérkőzésen sem, ahogy a két ligához tartozó üzleti összejöveteleken sem, továbbá ezen idő alatt nem képviselheti a Sunst és a Mercuryt.