Megszólalt az állapotáról a kerekesszékben lefotózott Mike Tyson

2022.09.20. 07:13

Mike Tysont, a korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnokot a múlt hónapban kerekesszékben kapták lencsevégre, a rajongók pedig elkezdtek komolyan aggódni a bokszlegenda állapotba miatt. Tyson most elárulta, hogy isiászban szenved, és ez az állapot időnként beszédképtelenné teszi.

Az 56 éves korábbi nehézsúlyú világbajnokot múlt hónapban egy repülőtéren látták kerekesszékben, és csak egy fabot segítségével tudott járni.

Tyson elárulta, hogy ez azért van, mert isiászban szenved. Ez egy olyan állapot, amely idegirritációt okoz, és úgy tűnik, hogy Tyson hátát érinti.

A Newsmax TV-nek adott interjújában Tyson hangsúlyozta, hogy az isiász az egyetlen egészségügyi problémája, és elmondta, mennyire gyötrelmes, amikor fellángol a fájdalma.

Isiászom van, ami időnként kiújul. Amikor fellángol, még beszélni sem tudok. Hála Istennek, ez az egyetlen egészségügyi problémám. Mostanában remekül vagyok. A házamban mindenki igazán áldott, és mindannyian nagyon hálásak vagyunk mindazért, amink van" – mondta a 2005-ben a hátpróblémái miatt visszavonult bokszlegenda.

A probléma ellenére Tyson 2020-ban visszatért a ringbe, hogy Roy Jones Jr. ellen küzdjön egy bemutató mérkőzésen.

Az utóbbi időben azonban egyre több aggodalom merült fel Tyson egészségével kapcsolatban, részben a saját nyilatkozatai miatt.

Tyson nemrégiben megosztotta a félelmeit a Hotboxin című podcastban. A műsorban az egykori sportoló egy terapeutával, Seth McFarlanddel beszélgetett, és a téma a halál volt.

„Mindannyian meghalunk egy nap. Belenézek a tükörbe, és látom a kis pöttyöket az arcomon. Ez számomra azt jelenti, hogy az életem hamarosan véget ér" - árulta el Tyson.