Vágólapra másolva!
Elképesztően durva baleset érte a Minnesota Twins baseballcsapatának játékosát, Kyle Farmert, aki egy közel százötven km/h-val megdobott labda talált szájba a Chicago White Sox elleni meccsen.

Félelmetes jelenet zajlott le az észak-amerikai profi baseballligában (MLB) - derült ki a TMZ oldaláról.

A Minnesota Twins - Chicago White Sox negyedik innigjében a Sox játékosának, Lucas Giolitónak egy 148 km/h-val megdobott labdája pont szájon találta a Twins játékosát, Kyle Farmert.

A felvételen jól látszik, hogy Farmer azonnal a földre zuhan, és az arcát fogja fájdalmában. A Minnesota edzője, Rocco Baldelli elárulta,

hogy a játékosának műtétre volt szüksége, hogy helyretegyék az elmozdult fogait, és az állkapcsán keletkező óriási sebet is összevarják.

A Minnesota 3-1-re legyőzte a Chicagót.

Magyarországon a baseball még kevésbé ismert labdajáték, holott világszerte nagyon sokan rajonganak a sportágért: a világbajnoki döntőt több mint hatvanmillió ember követte, míg Japán Korea elleni mérkőzését csak Japánban hatvanmillióan nézték. A gyors gondolkodást és a csapatmunkát erősítő sportág alapjai nagyon hasonlítanak egy régi magyar labdajátékra is.

Az Origo a Sport TV szakkommentátorával, Birinyi Miklóssal járta körül a tengerentúlon és Ázsiában is óriási népszerűségnek örvendő sportág szabályait és jelenlegi helyzetét. Cikkünket ide kattintva olvashatják el.