Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Több száz évet repülhetünk vissza az időben, ha ebbe a városba látogatunk

Uzès település Franciaországban,  Uzes, Franciaország, UzesFranciaország
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A bájos francia város, Uzés hangulatos utcáit járva úgy érezhetjük, mintha a középkor egy kedves, mesebeli időszak lett volna a történelem során.
Vágólapra másolva!

Franciaország déli része a Mirror szerint a britek kedvelt nyaralóhelye, sok turista szereti a nyugodt életmódot, a gyönyörű környezetet és a jó ételeket. De míg a déli régiókat napos éghajlatuk miatt sokan kedvelik, olyan városok, mint Marseille és Bordeaux azonban sokszor tele vannak turistákkal. Azok számára, akik a következő francia kiruccanásuk alkalmával szeretnék elkerülni a tömeget, egy utazási szakértő a bájos Uzés városát ajánlotta – írja a Mirror.

Laura Longwell, a Travel Addicts munkatársa elmondta: 

Uzés óvárosát körkörös utcák övezik. A középkorban ezek az utcák falak voltak, és arra szolgáltak, hogy megvédjék a város szívében lévő hercegi kastélyt. A városba látogatva még mindig láthatunk tornyokat és középkori kerteket is. A kastély és az utcák olyan érzést keltenek, mintha 800 évet léptünk volna vissza a történelemben."

 

Uzès település Franciaországban,  Uzes, Franciaország, UzesFranciaország
Uzés. Fotó: AFP

A Montpellier-től körülbelül másfél órányira található a kisváros mindössze 8400 lakossal – azonban annál gazdagabb történelemmel. Uzés alapítása egészen római korig nyúlik vissza és eredetileg a közeli Nimes vízvezetékein keresztül történő vízelosztás központjaként szolgált. Noha sok minden fejlődött az évszázadok során, Uzés még mindig számos történelmi kinccsel büszkélkedhet, köztük a 17. századi katedrálissal, amelyek varázslatos időutazással szolgálnak a látogatóknak – írja az Express .

A Travel addict munkatársa elmondta, hogy Uzés igazi ízelítőt ad az igazi a francia életből, amit könnyen magunka is szívhatunk a város piacán. 

Piacnapokon – szerdán és szombaton – a város nagy részén átveszi az uralmat az utcákon szétterülő piac, bár mindez főképp Place aux Herbes körül összpontosul. A szerda az élelmiszerekre, köztük a helyi termékekre és különlegességekre összpontosít. A szombati piacon azonba virágokat és háztartási cikkeket, például ágyneműt, ruhákat és ékszereket találhatunk."

– mesélte Laura.

Végül azoknak, akik valami szokatlanabbra vágynak Uzés látogatása során, javasoljuk, hogy menjenek el a Musee 1900-ba. Ahogy a név is sugallja, ez a múzeum betekintést nyújt a 20. század eleji életbe, több mint 3500 árucikket bemutatva. Ezek az autóktól és motorkerékpároktól kezdve a mezőgazdasági szerszámokig, bútorokig egészen az antik üzletek homlokzataiig mindent felsorakoztatnak. A gyerekek – és kétségkívül a szülők is – különösen élvezni fogják azt a lehetőséget, hogy felmászhassanak néhány régi autóra, például egy 1950-es évekbeli Vespára. A felnőtt belépő 11 euróba (nagyjából 4500 forintba) kerül, a diákok, a gyermekek és a mozgáskorlátozottak azonban kedvezményes áron vehetik igénybe.

A Nîmes Alès Camargue Cévennes repülőtér mindössze 45 percnyi autóútra van a várostól. Uzés szállodái főképp a város központjában koncentrálódnak, a pénztárcabarát szobák éjszakánként körülbelül 40 fonttól (18 ezer forint) indulnak. A csobbanni vágyóknak érdemes a La Maison D'Uzès-ben foglalni, ami egy ötcsillagos szálloda, amely a 17. századi kastélyban található a város szívében, és saját Michelin-csillagos étteremmel és luxus wellnessrészleggel rendelkezik.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről