Társoldalunk:

Őrület! Két francia-horvát lesz ma - részben egy időben

2018.07.15. 12:03

Magyar idő szerint 17 órakor Moszkvában elkezdődik a Franciaország-Horvátország labdarúgó vb-döntő. Még tartani fog a meccs, amikor Barcelonában 18.30-kor elkezdődik egy másik Franciaország-Horvátország tétmeccs.

Ha a második francia-horvátról még semmit sem hallottak, nem az ön hibájuk. Akik viszont mélyrehatóan követik a női vízilabda Európa-bajnokság eseményeit, tudják, hogy

a francia és a horvát csapat épp vasárnap, és épp 18.30-kor csap össze a barcelonai női vízilabda-Eb-n.  

Sok mindent lehet erre mondani, de az biztos, hogy a női vízilabda-Eb programja jóval előbb megvolt, mint az, hogy a francia és a horvát csapat jut a focivébé döntőjébe. Ez utóbbi ugye csak szerdán este derült ki véglegesen.

A világ erre vár - nem a részben egy időben zajló francia-horvát nói pólómeccsreForrás: NurPhoto/STR/NurPhoto/Str

Az viszont felettébb fura, hogy a vízilabda-Eb-t szervező LEN döntéshozóinak a fejében meg sem fordult az, hogy megváltoztassák a vasárnapi programot. Ha a moszkvai francia-horvát meccsen nem lesz hosszabbítás, akkor csak a női pólómeccs első két negyede ér össze a vb-döntő végével. Ha viszont hosszabbítás, netán tizenegyesek lesznek, akkor az egész.

A francia női vízilabda-válogatott. Rájuk alig figyel valaki vasárnapForrás: DPPI/Stephane Kempinaire

Mindenesetre nem irigyeljük sem a francia sem a horvát női pólósokat. Mert a meccsük ma a világon senkit sem érdekel. Sőt, azon sem csodálkoznánk, ha a két kispad fél szemmel egy mobiltelefonon a moszkvai eseményeket nézné. 

Csak a vízben lévők nem tehetik meg ugyanezt.

Slusszpoén: A Waterpolo.hu azt írta, hogy a két csapat közös erővel próbálta meggyőzni az ostoba LEN-illetékeseket, hogy módosítsanak a programon. A nagyeszű korifeusok hajthatatlannak bizonyultak.

Bravo.