Kemény-blog: Sovány jutalom az ötödik hely

Kemény Dénes blog
Vágólapra másolva!
Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki 2000-2008 között szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyert a magyar férfi vízilabda-válogatottal, mostantól az Origo olvasóival osztja meg gondolatait a budapesti vizes világbajnokság magyar érdekeltségű vízilabdameccsei után. Az ötödik helyért zajló magyar-olasz női vízilabda-mérkőzést (10-8) követően Kemény Dénes a következőket írta.
Vágólapra másolva!

Befejezték a lányok, emelt fővel. A lehető legnehezebb utat választották, vagyis inkább az jutott nekik. Az alsóházban érmes tudású csapatokat kellett a nagyon csalódott magyaroknak legyőzni, és a jutalom egy ötödik hely. Sovány. Vékony. Nem ezt érdemelték, mert csak egyszer kaptak ki három jobb csapatot is megverve?

Sajnos, ezt érdemelték, mert a negyeddöntő meccs egy nagy tornán a vízválasztó.

Tudják jól, Rióban megnyerték. Budapesten nem. Valami azon az Kanada elleni meccsen nem működött.

A magyar csapat ötödik lett a budapesti vizes vb-n Fotó: Mudra László - Origo

Tanulság? Hát, az van bőven. Egyrészt az, hogy jó a csapat, jó a stáb, mert magabiztosan győztünk a hollandok, a görögök és az olaszok ellen. Másrészt az, hogy nagyszerűen beépültek a fiatalok, lehet rájuk számítani a közeli-távoli jövőben.

A legfontosabb: a meghatározó játékosok fontos meccsen játszhatnak nagyon jól, jól vagy közepesen. Rosszul nem, ha mégis, akkor aznap kikapunk. Ez volt a Kanada meccs.

Lehet építeni az elmúlt két hétre Fotó: Mudra László - Origo

A javulás első lépése a probléma felismerése, az, hogy mindenkinek fontosabb kell legyen az, amit az eredményjelző mutat, mint a saját aznapi produkciója. Sajnos egy nem így gondolkozó játékos is elég ahhoz, hogy gyengébben szerepeljen a csapat a lehetőségeihez képest. Ha ezt a problémát megoldja a csapat,

akkor Tokióban bármi lehet, adjon ehhez erőt az elmúlt két hét összes jó meccse!

Kemény Dénes