Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Vasas elsőként került be a Vodafone férfivízilabda-bajnokság döntőjébe, miután az elődöntős párharc második mérkőzésén nyert - mégpedig hat góllal - a Ferencváros népligeti otthonában. A másik ágon a Kőér utcában aratott váratlanul biztos pénteki győzelme (10-5) után hazai medencében is nyert az Eger, így egyetlen sikerre van a fináléba jutástól.

Az alapszakaszgyőztes angyalföldiek a magukkal hozott 6, s a pénteki elődöntős siker 3 pontjával a tarsolyukban - vagyis 9-0-ra vezetve - azzal az elhatározással érkeztek a zöld-fehérek otthonába vasárnap délután, hogy a 10 pontig tartó párviadalban begyűjtik a még hiányzó negyedik győzelmüket is.

Ez gond nélkül sikerült is nekik, noha a vezetést még az FTC szerezte meg. Utána azonban - 2-2-t követően - fokozatosan ellépett a házigazdától a vendégegyüttes, amely az olimpiai bajnokai közül egyformán háromszor eredményes Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes vezényletével a félidőben három (4-7), a harmadik játékrész zárultával pedig már hat találattal vezetett (4-10).

A hajrában, 4-13-nál a Vasas már kiengedve, félgőzzel vízilabdázott, így közelebb zárkózhatott a Ferencváros, ami csak a végeredmény kozmetikázására volt jó, másra nem, hiszen a piros-kékek a győzelemmel elsőként jutottak be a bajnoki rájátszás fináléjába, ahol a másik elődöntő továbbjutójával, az Eger-Honvéd párharc nyertesével találkoznak.

Az egriek egyelőre közelebb állnak a fináléhoz, miután a Kőér utcában aratott váratlanul biztos pénteki győzelme (10-5) után hazai medencében is nyertek.

A Bitskey Aladár Uszodában a végül 3 találatig jutott Szivós Márton büntetőből lőtt góljával a Honvéd szerzett előnyt, de az Eger egyenlített, s át is vette a vezetést (2-1).

A vendégcsapat azonban tartotta magát, s 4-3-ra, 5-4-re, majd 6-5-re is közel zárkózott a vendéglátókhoz. Ez azonban kevés volt, az Eger 8-6-os vezetésénél ráerősített, elhúzott 10-6-ra, ahonnan már nem volt visszaút a Honvéd számára.

Az Eger ezzel egyetlen győzelemre van a döntőtől, a 3. mérkőzést a Kőér utcában rendezik pénteken 19.30-tól.

Eredmények, rájátszás az 1-4. helyért, 2. forduló:
Aprilia-FTC-Fisher Klíma - TEVA-VasasPlaket 7-13 (3-5, 1-2, 0-3, 3-3)
A párharcot - a két alapszakaszos és a két rájátszásos győzelmével - 12-0-ra a Vasas nyerte, így finalista.

ZF-Eger - Domino Honvéd 10-7 (3-2, 2-2, 3-1, 2-2)
Az állás a 2. forduló után a 10 pontig tartó elődöntőben: 9-3 az Eger javára.