Vágólapra másolva!
Egy újabb mesekönyv, amiből bestseller lett. Molly Moon története az angol Georgia Byng első gyermekregénye, a regény minden bizonnyal egy újabb sikeres könyvsorozat első darabja. A történetet rengeteg komikus jelenet teszi szórakoztatóvá, a szerző nem feledkezik meg a reklámok hipnotikus hatásáról sem.
Vágólapra másolva!

A történet főszereplője egy angliai árvaház mostoha sorsú lakója, Molly Moon, aki saját bevallása szerint sem elégedett magával, leginkább a külsejével nem tud megbarátkozni. Életét megkeserítik az árvaházi nevelők és társai különösen az idősebbek. Alapvetően Molly keresi is az összeütközés lehetőségét, nem hajlandó az árvaház szigorú szabályait betartani. Mollynak egyetlen barátja van, Rocky, akivel egész jól kijönnek, eltekintve néhány apró nézeteltéréstől.

A történet egy novemberi napon kezdődik. Molly nincs a legjobb formában, összeveszett Rockyval, Kigyossy kisasszony, az árvaház vezetője súlyos büntetéssel sújtotta, és az iskolában és az akadályfutáson sem sikerül eredményesen szerepelnie. A nap végén a könyvtárba menekül, ahol a hátsó polcon talál egy sérült régi könyvet, ami a hipnotizálás tudományáról szól. A kötet azonnal felkelti érdeklődését, és elhatározza, hogy elsajátítja a különleges tudományt.

Rendelje meg!

Egmont, 2002, 342 oldal, 2090 Ft

A könyvből szerzett tudás egy csapásra megváltoztatja a főszereplő életét, folyamatosan mélyíti le tudását, a ház lakóin próbálja ki frissen elsajátított képességeit, a házvezető kutyája az első áldozat. A hipnózis segítségével végre sikert sikerre halmoz, megszerez magának mindent, amire addig vágyott. Egyre jobban megkedvelteti magát a társaival, hipnotizált környezetét saját képére alakítja át. Nagyon tetszik számára a könyv segítségével megteremtett világ. Miközben Molly élete kivirul, elveszíti kedves barátját, Rockyt, akit Amerikába visznek örökbe fogadó szülei, olyan gyorsan, hogy el sem tudnak búcsúzni egymástól.

Molly életének új célja Rocky felkutatása, minden eszközt felhasznál a cél érdekében, a kislány New Yorkba utazik, hogy ott pénzt keressen, színésznek áll (inkább sztárrá hipnotizálja magát). A Broadwayt is megjárja, napról napra nagyobb sztár lesz, megvalósítja előző élete álomvilágát (amit a reklámok alapján épített fel). Azonban a könyvre más is pályázik, ez tönkreteszi az árva lány álomvilágát, kalandok sorozatán keresztül talál vissza régi barátjához és karácsonyra régi "kedves" környezetéhez, ami neki köszönhetően jelentősen átalakul. A kalandok közben felismeri a helyes utat, és visszatalál a való világba, ahol csak indokolt esetben használja különleges képességét.

Szórakoztató olvasmány nem csak gyerekeknek, folytatása következik.