ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Csocsózó miniszterek, punkos pólóban
2005. augusztus 11., csütörtök, 12:28|Utolsó módosítás: 2005. augusztus 11., csütörtök, 12:58

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Sziget Fesztivál egyedülálló európai rendezvényként jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország előbb-utóbb Közép-Európa kulturális központjává váljon - hangoztatta Bozóki András kultuszminiszter a Hajógyári-szigeten tett szerdai látogatása alkalmával.


Forrás: MTI
Ska-P, az első nap első fellépője a Nagyszínpadon. Megmozgatták a népet
Ajánlat
A Sziget honlapja
A tavalyi buli - ezer fotó, cikk
Képgaléria
Sziget 2005 - 0. nap

Sziget 2005 - 1. nap II.

Sziget 2005 - 1. nap I.

Videó
Nézze meg videón: első nap
Linktár
Sziget Fesztivál 2005

A kulturális tárca vezetője Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel tett szigetbejárásakor elmondta: az egyhetes fesztivál olyan összművészeti jellegű "happening", ami nem mérhető össze a Nyugat-Európában megszokott tematikus rockkoncertekkel vagy az esetleg egy hétvégéig tartó hasonló rendezvényekkel. A Sziget Fesztivál, a Budapestre koncentráló időközi kiállításokkal és a balatoni művészeti rendezvényekkel, jó esélyt teremthet arra, hogy az ország egész Közép-Európában kulturális központtá nője ki magát - közölte Bozóki András.

A miniszter "Punks not dead" feliratú pólóban jelent meg a Szigeten. Bozóki András elmondása szerint a soproni Volt fesztiválon vásárolt trikójával a kandidátusi diplomatémájának is választott elméletet kívánta reklámozni. Az anarchia, az önkényuralom ellenpólusaként, a hatalom megosztásáról szól, ami egyébként a demokráciának is az alapgondolata - magyarázta a miniszter. Hozzátette, hogy amíg az anarchia egy "szép álom" marad, addig a demokrácia a gyakorlati életben is megvalósítható.

Kóka János az MTI-nek a Sziget Fesztivál gazdasági jelentőségét taglalta. Utalt egy felmérésre, amely szerint a költségvetésnek 1,1 milliárd forint közvetlen bevételt generált a tavalyi rendezvény a turizmusból és a megnövekvő fogyasztás eredményeként. Reményei szerint az idén még nagyobb gazdasági hasznot hozhat a rendezvény. A miniszter a Sziget további érdemeként említette, hogy a multikulturális rendezvény külföld felé "karaktert formál" Magyarországról. Magyarázata szerint a mai világban nehéz még egy-egy korosztály számára is eljuttatni pozitív üzeneteket az országról, a Sziget pedig szimbólumként több korosztály felé is sikeres közvetítő.

Kóka János kitért arra, hogy nagyon kedveli a bejárása alatt éppen fellépő Morcheeba együttest, és ha ideje engedné, szívesen megnézné a Basement Jaxxet is. Elmondta azt is: nagyon sajnálja, hogy a rapzenét játszó The Game lemondta a budapesti fellépést.

A miniszterek egyebek között kulturális totót töltöttek ki a Szépművészeti Múzeum s hangszereket próbáltak ki a Művészetek palotája sátránál, valamint vért adtak és csocsóztak is. Bozóki András és Kóka János a szigeti bejárás alkalmával megnyitotta a Music Expo szakmai találkozót is, amelyen zenészek, rendezvényszervezők, kiadók és menedzserek vitatják meg az elkövetkező héten a zenei világgal kapcsolatos aktuális kérdéseket.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!