ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

A Panaszbizottság elítélte a Big Brothert
2003. május 14., szerda, 15:37|Utolsó módosítás: 2003. május 14., szerda, 15:57

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága szerint a Big Brother egyik márciusi adása megsértette a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó részét.


A Panaszbizottság közleménye szerint a testület egyhangú véleménye az, hogy a tv2 valóságshow-jának március 22-én közvetlenül este nyolc óra után sugárzott részében bemutatott "szexuális aktus benyomását keltő jelenettel és a közben hallható párbeszéd szöveges kiemelésével" törvényt sértett. A Panaszbizottság, amely egy állampolgári bejelentés után vizsgálta meg a tv2 műsorszámát, azt közölte, hogy a Big Brother említett része a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó alapelveivel ütközik.

 

A kereskedelmi csatorna 12 éven aluliak számára nagykorúak felügyelete mellett megtekinthetőnek minősítette a kritizált Big Brother-adást, amit a Panaszbizottság szerint a tv2 nem tehetett volna meg. A bizottság közölte, hogy a jogszabály már a tizenhat éven aluliak erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására alkalmas, a szexualitásra csupán közvetett módon utaló műsorszámokat is a tizenhat éven aluliak számára nem ajánlottnak minősíti. Az eljáró tanács véleménye, hogy "a Big Brother említett jelenete a műsorszolgáltató által is elismert közvetett utalásokon túl közvetlen módon is megvalósította a szexualitás ábrázolását, mint ilyen alkalmas volt a 16 éven aluliak erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására".

 

A médiatörvény szerint a műsor így 16 éven aluliak számára nem ajánlott, és csak este kilenc után kerülhetett volna adásba. Az eljáró tanács véleménye, hogy a tv2-t nem mentesíti az a magyarázat, hogy a műsor tartalma a csatorna által teremtett mesterséges körülmények között alakul ki.

 

A Panaszbizottság véleménye, a törvénysértés megállapításán és a nyilvános közlésen kívül, más szankciót nem jelent a tv2-nek.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!