ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Önök kérték: nem lehet megunni
2006. május 30., kedd, 11:15|Utolsó módosítás: 2006. május 30., kedd, 11:21

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

250. részéhez ért az MTV kívánságműsora - amelyre főképp idősebbek nosztalgiáznak -, az Önök kérték. Ma este 8 órakor kivételesen a Magyar Televízió válogat a legtöbbet kért produkciókból.


36 évvel ezelőtt, 1970-ben indult a műsor, ekkor volt az első, levelek alapján szerkesztett Önök kérték! - Buzáné Fábry Éva ötlete alapján. Akkor csupa új produkcióval futott a műsor, ünnepi alkalmakra. Ahogy Gálvölgyi János nagysikerű paródiájában is szerepelt - Felvonulók kérték címmel -, a felvett műsorszámokat idővel újra be kellett tenni. A nyolcvanas évek közepéig láthatták a nézők ebben a formájában a kívánságműsort.

Tíz évvel a produkció megszűnte után is folyamatosan érkeztek a levelek az MTV-hez, majd 1997 húsvétján újraindult. Először vasárnap délelőtt, aztán átkerült délutánra. Idővel főműsoridőt kapott, 249 adás futott le. Ma már más a koncepció: az archívum kincsestárában kutakodnak. Az utóbbi időben, a szerkesztők próbálnak a fiatalok felé nyitni, noha ez nehéz vállalkozásnak tűnik, hiszen többféle igényt kell(ene) egyszerre kiszolgálni. Nagy a nyomás a műsorkészítőkön, mert egyre több levél - és vele együtt kérés - érkezik a környező országokból is.

MTV

Néhány érdekes történet: Volt egy nénike, aki ezer forintot is küldött a kérése mellé - hálából -, amit visszaküldött a szerkesztőség, hiszen ez ingyenes szolgáltatás. Előfordult, hogy összehozott a műsor, több évtized elteltével, egykori szerelmeseket, de olyan is, hogy jelentkezett egy férfi, aki egy húsz évvel ezelőtti fekete-fehér felvételen fedezte fel a tapsoló közönség soraiban a feleségét valakivel. Azt szerette volna megtudni a szerkesztőktől, mikor és melyik színházban készült a felvétel. Érkezett olyan kérés is, hogy Kállay Borit szeretnék látni egy kék betétekkel díszített, világoszöld ruhában. Az is előfordult, hogy egy néző - feladó nélkül - ékszeres dobozt küldött a műsorvezető, Bényi Ildikónak, benne nyaklánccal. Arra kérte a műsorvezetőt, hogy a következő adásban ezt viselje, tűzze kontyba a haját és a kis ujját rezegtetve jelezze, örömmel veszi a közeledést. Nem ez volt természetesen az egyetlen személyes vallomás, amit kapott a hosszú évek alatt.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!