Paradicsomos padlizsán

paradicsom padlizsan
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 2 db padlizsán héjastul felkockázva
  • 5 db paradicsom felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor menta

A padlizsánt száraz serpenyőben közepes lángon körbepirítom. Az olajon a hagymákat üvegesre párolom, rádobom a paradicsomokat, sózom, fedő alatt alacsony lángon pépesre főzöm. Beledobálom a padlizsánokat, negyed óráig, néha megkeverve összefőzöm, tálaláskor friss, apróra vágott mentát keverek bele.