Ki képviseli hazánkat a Bocuse d'Oron?

bocuse d'or hungary
Molnár Gábor, Daniel O’Shea, Györffy Árpád
Vágólapra másolva!
A kétévente megrendezett Bocuse d'Or séfverseny hazai válogatóját Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München) nyerte, ő mehet a májusi stockholmi előselejtezőre.
Vágólapra másolva!
A verseny 2. helyezettje Daniel O’Shea (Alabárdos étterem), a 3. helyezett Györffy Árpád (Arany kaviár) lett. A legszebb tál díját Daniel O’Shea-nek, a legszebb hal különdíját Molnár Gábornak ítélte a szakmai zsűri.
Molnár Gábor, Daniel O’Shea, Györffy Árpád Forrás: bocusedorhungary.hu/

A versenyzőknek 4 óra 48 perc állt rendelkezésre, hogy a megadott alapanyagok felhasználásával elkészítsék a két fogást 6-6 főre. A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjén a menü alapanyagai majdnem megegyeznek a stockholmi döntőn előírtakkal. A kötelező alkotó elemek a malac, a Belon osztriga, a kék kagyló és a fekete tőkehal.

Konyhai felügyelő zsűri:
• Fekete Antonio
• Széll Tamás
• Vomberg Frigyes

Kóstoló zsűri:
1. Bicsár Attila
2. Bíró Lajos
3. Hamvas Zoltán
4. Molnár B. Tamás
5. Nyíri Sándor "Szása"
6. Sárközi Ákos
7. Litauszki Zsolt
8. Várvizi Péter
9. Wolf András
10.Frank Tautenhahn

Forrás: bocusedorhungary.hu