(gluténmentes, vegán, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, azután bélelje ki a muffinsütőt papírformákkal.
Hámozza meg, és reszelje le a répákat, majd vágja a datolyákat kis kockákra. Darálja le a mandulát, vagy használjon helyette mandulalisztet.
Keverje össze a rizslisztet, a mandulát, a kókuszt, a keményítőt, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy nagy tálban, azután dolgozza hozzá a répát és a datolyát, utána az áfonya- vagy mazsolaszemeket.
Egy bögrébe keverje össze a kókuszitalt, valamint az alacsony lángon folyékonyra hevített kókuszolajat. Öntse a folyékony összetevőket a szárazakhoz, és keverje simára. Egy sűrű, száraz állagú tésztát fog kapni.
Kanalazza a papírformába, szórja meg a tetejét zabpehellyel, és süsse 35-40 percig.
Fogyassza magában, vagy egy bögre kókusztejjel – reggelire vagy uzsonnára.