Ön is szeret veszélyesen élni? Kedveli a bevállalós fogásokat? Akkor ezt a receptet önnek találták ki. Készítsen krumpliból és marhából bombát, és hívja meg barátait egy veszélyes vacsorára!

Marhahússal töltött krumplibomba
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- 450 g marhahús
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 csésze spenót
- 5 burgonya
- 1 tojás
- 1 teáskanál hagymapor – helyettesítheti friss hagymával
- 1 teáskanál fokhagymapor – helyettesítheti friss fokhagymával
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
- reszelt cheddar sajt
Elkészítés:
Pirítsa meg a hagymát az olívaolajon, azután adja hozzá a fokhagymát, a marhahúst, 1 teáskanál sót, 1/2 teáskanál borsot, és keverje jól össze. Öntse hozzá a spenótot, és süsse még néhány percig, amíg a levelek összeesnek. Vegye le a tűzről, majd tegye félre.
Pucolja meg és reszelje le a burgonyát, tegye egy konyharuhába, nyomkodja ki a levét, utána öntse egy tiszta edénybe. Adja hozzá a tojást, 1 teáskanál sót, 1/2 teáskanál borsot, a hagyma- és fokhagymaport, a sajtot, utána keverje össze.
Béleljen ki egy kisebb tálat folpackkal, szedjen bele krumplit, azután egy kanál segítségével nyomkodja a tál oldalához. Szórjon a közepébe reszelt cheddar sajtot, szedje rá a marhahúsos keveréket, és formázzon belőle bombát. Tegye a hűtőbe fél órára, utána süsse 190 fokon 35 percig. Tálalja paradicsomos vagy csípős szósszal, illetve friss fűszerekkel.