Kókuszos csirkefalatok és török leves a hétvégére

török lencseleves
Vágólapra másolva!
Újra eltelt egy hét, megint itt a hétvége és az örökös kérdés, amely fejtörést okoz a háziasszonyoknak, az anyukáknak és a főzni szerető férfiaknak: vajon mi legyen az ebéd? Hadd adjunk egy ötletet! Ez a menü egyszerű, különleges, és olyan gyorsan elkészül, hogy még a családra és a pihenésre is marad ideje.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Török lencseleves

Hozzávalók:

  • 1 csésze vörös lencse
  • 1 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1,5 liter forrásban lévő víz
  • sótlan vaj
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Pirítsa meg a hagymát az olajon, azután keverje hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét. Adja hozzá a paradicsomot, a répát, a burgonyát, majd a lencsét és a forrásban lévő vizet. Tegye rá a fedőt, és hagyja főni 25 percig. Ha letelt az idő, sózza, borsozza, végül turmixolja össze.

Olvassza meg a vajat, és keverje össze a pirospaprikával. Ha elkészült, szedje ki a levest egy tálba, tegyen bele egy evőkanálnyit a vajas keverékből, és élvezze az ízeket.

Forrás: Shutterstock

Kókuszos csirkefalatok

Hozzávalók:

  • növényi olaj a sütéshez
  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • 1/4 teáskanál só
  • egy csipet bors
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 3 nagy tojás
  • 3-4 csésze kókuszpehely
  • 3-4 csirkemell, feldarabolva

Elkészítés:

Darabolja fel a csirkemellet közepes méretű falatokra. Egy tálban keverje össze a sót, a borsot, a kukoricakeményítőt és a Cayenne-borsot; egy másik tálban verje fel a tojást, egy harmadikba pedig öntse bele a kókuszpelyhet. Forgassa meg a csirkefalatokat a kukoricakeményítős keverékben, a tojásban, majd a kókuszban, végül süsse ki olajban. Tálalja krumplipürével vagy salátával.