Meghódította a Konyhafőnököt, most pedig egy díjat is bezsebelt

2019.03.13. 09:55

Átadták az idei „Pro Gastronomia" díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK). A díjazottak között van a Konyhafőnök 2018-as szériájának nyertese is.

Idén második alkalommal adták át a „Pro Gastronomia" díjakat az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny nyitónapján. A díjat Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, valamint

a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította a tavalyi évben.A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. Ezzel párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

Böröcz Zsófia, a RTL Klub Konyhafőnök 2018-as szériájának nyertese, amint átveszi díjátForrás: Budapesti Gazdasági Egyetem

A díjazottak 2019-ben:

  • Olivier Roellinger, 3 Michelin-csillagos séf, a Relais & Chateaux alelnöke, megálmodója és megvalósítója a nevét viselő európai szakácsversenynek.
  • Varga Károly, 22 olimpiai és világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa, a Kígyósi Csárda Étterem és Panzió szakmai mentora, a kecskeméti 48 Étterem és Bár konyhafőnöke.
  • Vomberg Frigyes, food stylist, az európai versenyen 2016-ban első helyezést, a lyoni döntőben 2017-ben negyedik helyezést elért magyar Bocuse d'Or csapat tagja és coach-a.
  • Ifjúsági díjazott: Böröcz Zsófia, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a Konyhafőnök 2018-as szériájának nyertese, gasztromentor, a N'iceroll fagylaltozó tulajdonosa.

Ebben az évben az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: