Így készül a spanyolok sűrű és krémes forró csokija

Még egy ok, amiért jó dolog kakaót inni! dr. life forró csoki
Vágólapra másolva!
Kakaó? Forró csoki? Két ital, amit a legtöbben rajongásig szeretünk. Bár mindkettő kakaóbabból készül, merőben más iskolát képviselnek, a Mindmegette ezúttal azt mutatja be, hogyan készül az igazi spanyol forró csokoládé.
Vágólapra másolva!

Kakaót leginkább hétköznap iszunk, akik inkább az intenzív ízeket szeretik, azok holland kakaóporból készítik, ám a gyerekek a pikk-pakk elkészülő instant változatra esküsznek.

Ha azonban kicsit több időnk van, vagy szeretnénk magunkat kényeztetni, bizony érdemes rááldoznunk az időt, hogy valódi forró csokoládét készítsünk!

A gazdagon krémes, komplex ízű forró csokoládénál ugyanis kevés finomabb dolog van a világon! Ha az élvezetet még tovább akarjuk fokozni, érdemes a kifejezetten sűrű, spanyol változattal próbálkozni.

A hidegebb időben érdemes egyszer-egyszer ezzel az itallal szebbé tenni a hétköznapokat. Forrás: Shutterstock

A helyiek ezt legszívesebben nem is isszák „csak úgy", hanem churros-t, azaz olajban sült, pillekönnyű, ropogós, fahéjas cukorba forgatott fánkrudacskákat mártogatnak bele. A forró csoki így a bűnbeesés maga, de néha egy kis élvezet mindenkinek jár!

Spanyol forró csokoládé

Hozzávalók 4 főre churros mellé, vagy 2 főnek italként:

  • 1/2 l teljes tej
  • 15 dkg 70%-os, jó minőségű étcsokoládé
  • 1 ek cukor (ízlés szerint lehet több vagy akár kevesebb is!)
  • 2 g étkezési keményítő
  • 1 rudacska fahéj (elhagyható)
  • 1 csipet cayenne bors (elhagyható)

Elkészítése:

  1. Keverjük el a keményítőt 1 dl tejjel. Tegyük félre.
  2. Melegítsük a maradék tejet forráspontig. Ha teszünk bele fűszereket, azt az elején tegyük bele.
  3. Adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott csokoládét, majd keverjük addig, míg minden fel nem olvad.
  4. Keverjük újra át a keményítős tejet, és folyamatos kevergetés mellett adjuk a csokoládéhoz.
  5. Lassan gyöngyöztessük az italt további 1-2 percig, míg be nem sűrűsödik kissé. Kínáljuk azonnal.
    Ha kicsit több időnk van, vagy szeretnénk magunkat kényeztetni, bizony érdemes rááldoznunk az időt, hogy valódi forró csokoládét készítsünk. Forrás: Thinkstock