Filléres és pénztárcabarát téli receptek egy Michelin-csillagos séftől

Poppy O'Toole, influenszer
LONDON, UNITED KINGDOM - MARCH 06: Poppy O'Toole attends the UK premiere of John Wick: Chapter 4 at Cineworld Leicester Square in London, United Kingdom on March 06, 2023. Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency (Photo by Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A TikTok-on is népszerű Poppy O'Toole nevű séf remek ötleteket adott követőinek, hogyan lehet minél élvezetesebb és olcsóbb ételeket készíteni a téli időszakban. A receptek között megtalálhatók olyan finomságok, mint a pásztorpite, vagy a sült kolbász krumplipürével, amelyek az emberek többségének elnyerik a tetszését, és még pénzt és áramot spórolhatunk is vele.
Vágólapra másolva!

A több, mint 4 millió TikTok-követővel rendelkező szakácsnő főleg burgonyaalapú ételek receptjeit tette közzé, ezek ugyanis jólesően táplálnak, és melegítenek a téli időszakban, emellett kifejezetten ínycsiklandóak és még sokba sem kerülnek.

Az ételek elkészítéséhez

fritőzt, olajsütőt, illetve légkeveréses sütőt használ, miközben gondosan szem előtt tartja, hogy minél kevesebb felesleges áramot használjon.

Az intelligens mérőeszközzel ellátott konyhagépek kijelzőinek folyamatos figyelésével tudja nyomon követni.

A légsütők használatára az ételrajongók 27%-a szavazott, ám a többi 77% is igyekszik valamilyen formában minimalizálni az elektromos áramfelhasználást, emellett a legtöbben arra is figyelnek, hogy a tartalmas fogások a lehető legkevésbé viseljék meg a pénztárcájukat.

Ez különösen aktuális probléma a téli időszakban. Decembertől februárig ugyanis az otthon főző emberek nagy része 72 órát tölt a tűzhely előtt, míg a nyári hónapokban mindössze 55 órát.

Ennek legfőbb oka, hogy

a hűvösebb időszakban több főtt ételre, tartalmasabb fogásokra vágyik az ember, mert ezek belülről is átmelegítik.

A Smart Energy nevű, fenntartahatóbb energiafelhasználással foglalkozó cég a TikTok-on "krumplikirálynőként" emlegetett Poppy O'Toole közreműködésével egy kutatás során olyan recepteket válogatott össze, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.

A felmérés alapján

a téli időszakban legnépszerűbb ételek a pásztorpite és a sült kolbász-burgonyapüré páros.

A kutatásban részt vevők többsége elismerte, hogy épp emiatt télen sokkal több konyhai gépet használ, és szorosabb barátságba kerül a sütővel.

Victoria Bacon, a Smart Energy igazgatója elmondta, hogy a felesleges fogyasztás elkerülése érdekében külön költség nélkül fel lehet telepíttetni az intelligens mérőket a háztartási eszközökre, ami által praktikus nyomon követhetjük azok energiafelhasználását. A Poppy által ismertetett módszerekkel készülő klasszikus téli fogások lehetővé teszik, hogy pénzt és energiát takarítsunk meg, miközben semmit nem veszítünk azok élvezeti értékéből.

Forrás: DailyStar