Kiderült, ezért korog a hasunk, ha éhesek vagyunk

Vágólapra másolva!
Egy orvos, Karaj Raj a TikTok-on magyarázta el, hogy milyen emésztőrendszeri folyamat eredménye az, hogy bizonyos hangokat ad ki a hasunk, ha éhesek vagyunk.
Vágólapra másolva!

Karan doktor feltöltött egy videót a jelenségről, ahol a következőket mondta:

Amikor a gyomrod korog, az nem a gyomrod. Valójában a beleid – pontosabban a vékonybeled.

A bélcsatorna összehúzza és kinyomja az emésztett táplálékot, az úgynevezett gyomorpépet. Ez az emberi megfelelője annak, amikor egy tubus fogkrém alját összenyomjuk, csak hogy az utolsó cseppet is kinyomhassuk belőle – idézte az orvos szavait a Mirror.

has
Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Elmondta, a közhiedelemmel ellentétben a korgás nem csak akkor történik, amikor éhesek vagyunk, hanem folyamatosan. A különbség csak az, hogy nem mindig halljuk. Szerinte az emberek azért gondolják, hogy az éhségtől korog a gyomruk, mert a korgás sokkal hangosabb akkor, amikor a gyomor üres, ami azt jelenti, hogy valószínűleg ekkor nincs benne semmi, amely biológiai hangtompítóként működhetne.

Mindezek mellett szintén hangosabbá tehetik a gyomor folyamatait, ha irritábilis bél szindrómában szenvedünk, vagy ha szénsavas üdítőt iszunk, esetleg sok levegő nyelünk vagy éppen stresszesek vagyunk.