A nyalóka, aminek a nevét az egész világ rosszul ejti ki

Vágólapra másolva!
A Chupa Chups az egyik legelterjedtebb édességmárka a világon. Gyerekkorunkból lehet a leginkább ismerős, de ma már nyalóka ízű szénszavas üdítőket is gyártanak. Azonban csak kevesen tudják helyesen kimondani a nevét.
Vágólapra másolva!

A Chupa Chups mindenféle nosztalgikus érzést kelt minden felnőttben, és visszarepíti őket a gyermekkorukba. Akkoriban a vicces ízekről volt ismert, és arról, hogy szinte lehetetlen kicsomagolni. Az emberek azonban csak most jönnek rá, hogy mindvégig rosszul ejtették ki a nyalóka nevét.

 

A nyalókák Spanyolországból származnak, és hivatalosan "Choops Choops"-nak vagy "Chewpa Chewps"-nek ejtik őket, ami meglepő, mivel az emberek eredetileg azt hitték, hogy "Chupper Chupps"-nak ejtik őket. Ez a "Chupar" szóból származik, amit "choo-par"-nak ejtünk, és lefordítva "szopogatni"-t jelent - mondta el most egy ausztrál TikToker, Money Mitch.

Most tudtam meg, hogy más országokban, köztük Spanyolországban, ahonnan a márka valójában származik, "Choopa Choops"-nak ejtik

 - mondta TikTok-videójában, majd hozzátette: "Nem "Chupper Chups", hanem "Choopa Choops", és ez nekem nem fog működni".

Sokan azonban azt mondták, hogy nem fognak változtatni az ikonikus nyalókák kiejtésén. A Chupa Chup's ezután tisztázta, hogy Ausztráliában "Chuppa Chupps/Chupper Chupps"-nak ejtik, de tény, hogy rengeteg más kiejtés is létezik a világon.
Minden esetre az internet népe egyetért abban, hogy ez az édesség finom és leginkább kibonthatatlan, de ha megszenvedjük a csomagolást, édes élményben van részünk.

Forrás: Mirror