A Jamie Oliver és olasz mentora, Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étteremláncnak már nagy nemzetközi rajongótábora van. Az emberek szeretik a minőségi, egyszerű és elérhető árú ételeiket és a barátságos, fesztelen hangulatot. A budapesti étterem az első közép-európai helyszínük lesz.
Az étterem várhatóan 2016 tavaszán nyílik a Budai Várban, néhány lépésre a Mátyás templomtól. A frissen készített tészták mellett látványkonyha és terasz is várja majd a vendégeket. A tervek szerint
a régió legjobb alapanyagaiból dolgoznak majd, a termelők felkutatása már megkezdődött.
Minőségi, friss alapanyagokra építenek; emellett a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezik előtérbe. A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, melyet a magyarországi partner mellett Londonból is folyamatosan ellenőriznek majd.
Jamie Oliver elmondta:
Éttermet nyitni Budapesten nagyon inspiráló. A Budai Várnál elképzelni sem tudok szebb helyszínt.
Egy szuper helyi partnerrel dolgozunk, akivel már most elkezdtük a beszállítók, termelők és munkatársak keresését. Alig várom, hogy tavasz legyen és kinyissuk a kapukat!"
A Zsidai Csoportról
A Zsidai család 1982 óta meghatározó szerepet tölt be a magyar gasztronómiában. A cégcsoport vezetője, Zsidai Zoltán Roy tagjai a magyar gasztronómiát és vendéglátást meghatározó főbb szakmai szervezeteknek, mint a Magyar Gasztronómiai Egyesület, Magyar Bocuse D'or Akadémia, Magyar Szállodaszövetség, Magyar Éttermi Szövetség, Budapesti Tavaszi Fesztivál Támogatói Köre. Éttermeiket folyamatosan díjazza és ajánlja a Michelin Guide és a Gault Millau Guide, a Baltazárt idén az ország tíz legjobb étterme közé választotta a Dining Guide.Zsidai Zoltán Roy, a patner Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője arról beszélt, hogy magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelniük. Szerinte Budapest ezzel egy újabb lehetőséget kap, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.