Márton-napi gasztromuri a Gellértben

kerti parti, gellért söröző
Vágólapra másolva!
Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton-napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért.
Vágólapra másolva!

November 10-13. között mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és töltik meg a patinás szállodaépület termeit. Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló eseménye, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére

Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban.

Ennek apropóján a négy naposra nőtt VI. Márton-napi Borfesztiválja a gasztronómia és művészetek számos szentjét is megidézi.

Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként 20 kézműves sört kóstolhatunk sörkorcsolyák kíséretében. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A gasztro kiállítók között ott lesz a Lakatos Műhely, a Steamboo, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetünk részt, bebarangolva a szálloda jeles lakosztályait, ahol egykor államelnökök, filmsztárok, művészek laktak.

A Gellért figyel a trendi gasztróra Forrás: Origo

Az idei borfesztivál kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált sajtkurzussal és egy szenzációs borvacsorával is kecsegtet, melynek háziasszonyai Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői lesznek, többek között a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti és a Gellért Söröző részvételével.

Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben az egyedülálló Lakosztályétterem, és

a Dunára néző panorámás luxuslakosztály kiváló keretet ad majd a Michelin csillagos séf, Pesti István Dom Perignon és fekete szarvasgomba elképzelésének.

Gellért hotel Forrás: MTI

Vasárnap valóban rendhagyó Sunday Brunch ad méltó zárást az idei VI. Márton napi Borfesztiválnak a Gellértben, ahol a Paris Budapest, az Araz, a Hilton, a Gundel, a Manna Étterem és a Panoráma Étterem képviselteti magát,sőt a Gellért Sörözőben ott lesznek Budapest legjobb kifőzdéi is.

S hogy a szentekről részletesen is megemlékezzünk: velünk lesz a szállodában Szent Gellért, mint Budapest és a szálloda védőszentje, Szent Márton, mint az újbor bírája, a ló és lúdtartók, szőlőtermelők védőszentje.

Ott lesz Szent Vencel, mint a cseh sör védőszentje,

Római Szent Lőrinc, mint a szakácsok védőszentje, Szent Márta, mint a szolgálók, háziasszonyok, szakácsok, pincérek, pincérnők védőszentje, Szent Vince, mint a szőlőművesek védőszentje, Kildare-i Szent Brigit, mint az érlelt sajtok védőszentje, Szent Cecília, mint a zene és zenészek védőszentje és Szent Lukács, mint a képzőművészek védőszentje is.