A Hírközlési Felügyelet (HíF) elnöke szerint a vezetékes telefonról történő mobilhívások díjának csökkentését csak fokozatosan szabad végrehajtani, mivel egy drasztikus mérséklés visszafogná a piac növekedését.

Frischmann Gábor, a Hírközlési Felügyelet (HíF) elnöke az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága előtt tartott beszédében elmondta, a vezetékes telefonról történő mobilhívások díjának csökkentését nem egy ütemben, hanem csak fokozatosan szabad végrehajtani.  Frischmann úgy véli, hogy a mobilvégződtetési díjak mérséklésével azért kell óvatosan bánni, mert egy drasztikus csökkentés visszafoghatná az egész piac növekedését.       

Rogán Antal, a testület fideszes elnöke jelezte: a vezetékes telefonról mobiltelefonszámokat tárcsázók főleg idősebb, kisebb jövedelmű emberek, akik a bőven az önköltség feletti díjakat megfizetve teszik lehetővé a szolgáltatók veszteséges akcióinak finanszírozását. Rogán szerint politikai és szociális szempontból egyaránt helytelen, ha ez a célcsoport fizeti meg a mobilpiac dinamikus terjeszkedését.
 
Frischmann Gábor egyetértett a csökkentés szükségességével, ám szerinte azt csak évek alatt lehet végrehajtani úgy, hogy eközben a szolgáltatói piac is stabil maradhasson.  Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára megjegyezte, hogy egyes elemeket, így a mobilvégződtetési díjakat sem ildomos külön módosítani, az ágazatot komplexen kell kezelni. Jambrik Rogán antal érdeklődésére elmondta, hogy nem tervezik a HíF önállóságának csökkentését, s Frischmann Gábor elnök menesztéséről sincsen tudomása.