Piacon a megapixeles kamerás mobilok

A japán J-Phone, megelőzve riválisait, az NTT DoCoMo és a KDDI cégeket, piacra dobta az első egy megapixeles képfelbontású, digitális kamerával felszerelt mobiltelefonjait.

A J-Phone a brit Vodafone japán mobilszolgáltatója bevezetésként mindössze háromszáz, a Sharp által gyártott készüléket értékesít négy tokiói üzletben. Nagyobb tételekben a jövő héten lesz beszerezhető az új telefonkészülék 19 800 jenes (169,7 dollár) áron.

A J-Phone, a harmadik legnagyobb japán mobilszolgáltató és riválisai, az NTT DoCoMo és a KDDI szoros versenyben voltak az első nagyfelbontású kamerát kibocsátó cég rangjáért. A J-Phone által 2000-ben bemutatott, kamerával szerelt telefonkészülékek azonnal nagy sikert értek el a vásárlók körében, és a mobil internet terjedésével együtt fellendítették a telítődés felé haladó mobiltelefon-piacot.

A DoCoMo az elkövetkező hónapokban tervezi piacra dobni a három megapixeles képfelbontású kamerával szerelt Fujitsu, Sony Ericsson és Sharp gyártmányú telefonokat. A KDDI a Casio Computer által gyártott telefonokat terjeszti majd május végétől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK