Jelentős hibát orvosol az Explorer-javítás

A Microsoft összesített javítást adott ki az Internet Explorer böngészőhöz, amely az alkalmazás egy jelentős biztonsági hibáját orvosolja.

Biztonsági szakemberek idén nyáron biztonsági hiányosságot fedeztek fel a Windows operációs rendszerekbe integrált Internet Explorer webböngészőben. Bár a réshez a Microsoft még a nyáron kiadott egy javítást, hackerek néhány hete olyan módszereket dolgoztak ki, melyekkel különböző típusú támadásokat hajthatnak végre olyan PC-k ellen is, amelyekre telepítették a szükséges szoftverpatchet.

A múlt hétvégén ütötte fel fejét a világhálón egy Qhosts nevű trójai program, amely egy speciálisan formázott webes reklámcsíkon keresztül - a böngésző biztonsági rését kiaknázva - terjesztette magát a Windowst futtató PC-k között. A kártékony szoftver az adott gép DNS-beállításait változtatta meg, így a felhasználó bizonyos oldalak felkeresésekor nem azok eredeti, hanem hamis tartalmát jelenítette meg.

A biztonsági rés a Windows Server 2003-at leszámítva az összes Windows-verzióba integrált. Internet Explorer 5.01, 5.5 és 6.0 verzióit érinti, s az ezeket orvosló javítás letölthető a Microsoft honlapjáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK