Fotóobjektív átlátszó kerámiából

Vágólapra másolva!
Átlátszó kerámiából készülő optikai eszközök kifejlesztéséről számolt be a Casio hétfőn.. Az új lencsék legnagyobb előnye, hogy jóval laposabbak a más anyagból készülteknél, így tovább csökkenthető az objektívek mérete.
Vágólapra másolva!
Forrás: www.casio.com
A Casio Lumicera lencséje

A kisméretű digitális fényképezőgépek fejlesztésében eddig is jeleskedő Casio vélekedése szerint a további méretcsökkentés érdekében egyre kisebb objektívek építése a cél. Erre kiválóan alkalmas a Murata Manufacturing által kifejlesztett speciális kerámia, a Lumicera. A Lumicera az optikai üveghez hasonlóan vezeti a fényt, törésmutatója pedig valamivel jobb, mint az üvegé. Legnagyobb előnye azonban az, hogy jóval erősebb a hagyományos anyagnál, így sokkal jobban és pontosabban alakítható, ráadásul ellenállóbb is az elkészült termék. A megmunkálhatóságnak köszönhetően a Casionak sikerült olyan eljárást kifejlesztenie, amivel a lencsék sokkal laposabbra csiszolhatók.

A japán társaság közleménye szerint az új típusú lencsék használatával az objektívek hossza akár húsz százalékkal is csökkenthető lesz.